Екс-директора Департаменту освіти ОДА звинувачують у розтраті 1 млн грн

11 Квітня 2017 17:11

На Дніпропетровщині за збитки державі на суму понад 1 млн грн колишній директор і головний бухгалтер департаменту Дніпропетровської ОДА опинилися на лаві підсудних. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

«Прокуратурою Дніпропетровської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно екс-директора Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації (очолював департамент у 2012-2015 роках) і головного бухгалтера цього ж департаменту за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, і службове підроблення, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст.366 КК України).

Так, протягом 2014 року колишній директор департаменту і головний бухгалтер склали і підписали з товариством з обмеженою відповідальністю завідомо неправдиві акти виконаних робіт про нібито зберіганні останніми партії підручників кількістю понад 360 тисяч примірників для навчальних закладів області, хоча насправді книги до суспільства на зберігання не надходили.

За фактично ненадані послуги зі зберігання книжкового фонду підприємству безпідставно було перераховано понад 1 млн грн бюджетних коштів.

Судовий розгляд кримінального провадження триває », – йдеться в повідомленні прес-служби.