У Дніпрі чиновники вкрали 1 млн грн

13 Квітня 2017 11:40

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили факт розкрадання бюджетних коштів і схему їх виведення в «тінь», яку організували посадові особи однієї з районних рад міста, сільради і ТОВ. За попередніми даними сума збитку становить понад 1 млн грн.
Про це повідомили в прес-службі УЗЕ в Дніпропетровській області.
Так, в 2016 році з бюджету на ремонт доріг одного з районів міста і благоустрій територій виділялися кошти. Протягом року зловмисники уклали ряд договорів на проведення робіт з благоустрою.
«Згідно з документами роботи були виконані в повному обсязі, проте фактично – частково. Кошти за їх виконання посадові особи перераховували «своїм» підприємствам на підставі проведення безтоварних операцій. Надалі кошти чиновники переводили на рахунки «конвертаційного центру» і вони отримували «живі» гроші.
Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели санкціоновані обшуки в приміщеннях фігурантів, офісах комерційної структури і «конвертаційного центру», – зазначили у відомстві.
Правоохоронці вилучили 13 печаток підприємств з ознаками фіктивності, більше $ 5 тис. Більше 150 000 російських рублів, а також фінансово-господарську документацію.
Кримінальне провадження відкрито за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Під час слідства буде встановлено остаточну суму завданих збитків, а також особи, які мають безпосереднє відношення до розкрадання бюджетних коштів.