У Дніпрі поліцейський готовий був закрити очі на злочин

13 Квітня 2017 11:55

У Дніпрі на лаві підсудних опинився поліцейський, який за хабар у 5 тисяч гривень готовий був закрити очі на  злочин підлітка. Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Дніпропетровській області.
Прокуратурою Дніпропетровської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно інспектора одного з відділів поліції за скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особистим неправомірної вигоди для себе за невчинення таким посадовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади).
У листопаді 2016 року поліцейському стало відомо, що учень однієї зі шкіл Дніпра незаконно заволодів грошима. У відділ поліції звернувся брат неповнолітнього, якому правоохоронець запропонував заплатити 5 тисяч гривень за неповідомлення керівнику органу досудового розслідування про вчинення підлітком кримінального злочину.
У січні поліцейський отримав частину грошей – 1 тисяча гривень, а через кілька днів біля житлового будинку в Дніпрі під час передачі другої частини грошей – 4 тисячі гривень – зловмисника викрили правоохоронці.
Судовий розгляд кримінального провадження триває.