У Дніпрі будуть штрафувати за вигул собак без повідка і пакета для фекалій

18 Квітня 2017 15:57

Під час 19 черговій сесії міської ради депутати затвердили нові правила утримання братів менших в домашніх умовах і поводження з ними на території міста. Про новації розповів заступник міського голови Михайло Лисенко.
Згідно з правилами, власники собак повинні обов’язково реєструвати свою тварину. Власники кота можуть робити це за бажанням. Реєстрація передбачає включення даних про тварину в електронну базу, чіпування собаки або кота і видачу спеціального жетона, який власники повинні чіпляти тварині на нашийник під час прогулянки.
«Чіпування дозволить швидко знаходити загублених тварин, контролювати кількість безпритульних і перевіряти, чи має тварина всі необхідні щеплення. Ця процедура буде коштувати городянам до 200 грн, проводить її КП «Зооконтроль» за адресою: вул. Березинська, 60. Але з 15 травня до 15 жовтня всі пенсіонери зможуть ввести чіп своєю твариною безкоштовно », – розповів Михайло Лисенко.
Чиновник також зазначив, що відтепер власники собак повинні вигулювати їх тільки на повідку і мати при собі пакет для утилізації фекалій, інакше – штраф.
«У прийнятих правилах, згідно з усіма світовими нормами, захищені права тварин і встановлена ​​відповідальність власників. Відтепер людей, які порушують правила утримання домашніх тварин, можуть притягнути до адміністративної відповідальності. За виконанням правил стежитиме поліція і КП «Зооконтроль», – розповів заступник міського голови.
Михайло Лисенко додав, що в планах міськради на цей рік – будівництво майданчика для вигулу собак.