У Дніпрі пройде вокальний фестиваль «Музичне сузір’я України»

21 Квітня 2017 17:00

У Дніпрі 21-22 квітня відбудеться другий вокальний фестиваль «Музичне сузір’я України», в якому візьмуть участь конкурсанти з різних регіонів. Метою конкурсу є не тільки демонстрація талантів, а й популяризація української мови в мистецтві, повідомили в департаменті освіти і науки ОДА.

Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Мета нашого фестивалю – відродження народних традицій, прищеплення любові до української мови і його популяризація саме через мистецтво. Дніпропетровщина завдяки своєму величезному творчому потенціалу здатна це зробити », – розповіла член оргкомітету конкурсу Оксана Рудковська.

Вік конкурсантів – від 12 до 35 років. Учасники повинні обов’язково виконати одну композицію українською мовою, другий може бути іноземна або авторська пісня.

У Дніпро приїхали молоді виконавці та колективи з Києва, Одеси, Житомира, Запоріжжя, Харкова, Полтави, Кривого Рогу та Світлодарська Донецької області.

«Ми об’єднали досвід багатьох фестивалів різних напрямків мистецтва, тому вважаємо, що можемо створити захід нового формату, де допомагають зробити новий крок у творчому становленні», – додали в оргкомітеті.

Гала-концерт фестивалю відбудеться 22 квітня о 15:30 в палаці студентів Дніпровського національного університету ім.О.Гончара. Вхід вільний.