На Дніпропетровщині працюють 17 опорних шкіл, які допомагають сільським дітям

25 Квітня 2017 11:49

У Дніпропетровській області на базі кращих навчальних закладів вже створені 17 опорних шкіл з філіями. Вони допомагають забезпечити доступним якісною освітою дітей з сільської місцевості, повідомив голова ОДА Валентин Резниченко.

«Протягом останніх десятиліть кількість учнів у сільських школах неухильно скорочувалася, навчальні заклади слабо укомплектовувалися, а кращі педагоги звільнялися. Саме опорні школи повинні вирішити проблему і вдосконалити освітній процес. Вони забезпечать якісною освітою дітей, які проживають далеко від міста. Сьогодні маємо в регіоні 17 опорних шкіл », – зазначив Валентин Резниченко.

Який саме школі бути опорною, визначають місцева громада, депутати, вчителі та батьки. Вчитися в ній можуть учні середніх і старших класів.

В опорних школах створюють умови для комфортного навчання. З 2016-му почали ремонтувати класи, переоснащувати кабінети хімії, фізики та математики, приводити в порядок бібліотеки, спортзали і столові.

Опорні школи реконструюють і зовні. В цьому році оновлять фасади, полагодять дах, замінять вікна в навчальних закладах Криничанського, Межівського, Солонянського, Юр’ївського та Петриківського районів.

В опорних школах діти ходять на факультативи та відвідують гуртки.

Учнів з віддалених районів підвозять на уроки шкільні автобуси. В автопарку – 390 одиниць.

Кожна з опорних шкіл отримує субвенцію з обласного бюджету. За ці кошти купують нові меблі, спортінвентар, обладнання для мультимедійних класів.

На Дніпропетровщині в опорних школах і в філіях навчається понад 11 тисяч дітей.