На Дніпропетровщині браконьєри виловили 150 кг ікряної риби

26 Квітня 2017 17:37

Поліцейські Дніпра затримали чоловіків, які незаконно виловили з приватного ставка більше 150 кг ікряної риби. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.

Зі ставка поблизу Любімовки Софіївського району Дніпропетровської області 4 браконьєра виловили майже все маточне поголів’я риби.

26 квітня приблизно о 05:00 поліцейські затримали чотирьох браконьєрів під час вилову риби жилковими мережами. У мережах перебувала різноманітна велика риба – короп, товстолобик, карась, щука. Кожна риба була переповнена ікрою і вже скоро повинна була випустити малька. Загальна вага виловленої риби становить 150 кг.

Всю рибу правоохоронці вилучили, надалі її передадуть на реалізацію, а гроші з продажу повернуть власнику ставка.

Було встановлено, що рибалки промишляли ловом риби в одному з приватних ставків. Власник ставка розповів, що вирощує рибу різних порід, а малька віддає в природні водойми.

Браконьєрами виявилися раніше не судимі жителі Солонянського району Дніпропетровської області – 50, 39, 32 і 20 років. Чоловіки вже не вперше займаються браконьєрством. Всю виловлену рибу планували продати місцевим жителям.

В даний час вирішується питання про внесення відомостей в ЕРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Чоловікам загрожує покарання у вигляді арешту на строк від 3 до 6 місяців, обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.