Правопорядок на травневі свята охоронятимуть поліцейські-кавалеристи

28 Квітня 2017 17:47

Вперше в цьому році до охорони громадського порядку під час масових заходів першого травня буде притягнутий кавалерійський взвод Головного управління Нацполіціі в Днепроперовск області.

Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«З 28 квітня поліція Дніпропетровської області переведена на посилений варіант несення служби. На сьогодні до органів влади регіону надійшли заявки від чотирьох представників політичних і громадських організацій про проведення масових заходів з нагоди святкування Дня весни і праці. До охорони громадського порядку буде залучено близько 900 поліцейських. У тому числі в цьому році вперше кавалерійський взвод в Дніпрі буде здійснювати не тільки патрулювання, а й нести службу в місцях проведення масових заходів. Кавалеристи підготовлені до виконання завдань з припинення можливих порушень громадського порядку », – розповів заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Манза.

З метою недопущення виникнення конфліктних ситуацій напередодні свят керівництво Дніпропетровської Національної поліції зустрілося з учасниками першотравневих масових заходів, які подали свої заявки на участь. За словами заступника начальника Головного управління в ході робочої зустрічі були відпрацьовані деталі проведення мітингів, демонстрації, скоординовано рух колон демонстрантів і опрацьовано питання забезпечення безпеки учасників масових заходів.

«Поліція звертається до всіх мешканців та гостей регіону з розумінням поставитися до посилених заходів безпеки і закликає до толерантного ставлення до своїх ідеологічних опонентів. Реалізація своїх конституційних прав не повинна порушувати права інших громадян », – додав Сергій Манза.

За інформацією на 28 квітня в Дніпрі першого травня відбудеться три масових заходи і один в Кривому Розі. За попередньою інформацією в них візьмуть участь півтори тисячі чоловік.