«Бузковий бал» зібрав сто АТОшніков і волонтерів області

3 Травня 2017 12:20

У Дніпрі пройшов «Бузковий бал», який зібрав сто АТОшників і волонтерів області. Учасники танцювали повільний вальс і запальне ча-ча-ча. Свято танцю вже вдруге для них організувала команда Валентина Резніченко.

Про це повідомили в прес-службі ОДА.

«Коли організовували в 2016 році« Різдвяний бал », припускали, що свято танцю стане традиційним. Сьогодні ми в цьому впевнені. Весняний бал об’єднав пари з Дніпра, Кривого Рогу, Нікополя. Такі хореографічні вечора сприяють фізичної і психологічної реабілітації українських захисників і волонтерів », – зазначив голова ДнепрОГА Валентин Резниченко.

Весна, краса і любов – на «Бузковому балу» вражали мужністю і грацією сто бійців АТО і волонтерів.

У танцювальну сотню увійшли учасники з різних міст і районів Дніпропетровщини. Місце зустрічі – «Шинник».

Сергій і Наталя Копчик приїхали з Нікополя.

«Ми давно хотіли потрапити на такий бал. У Нікополі це рідкість. Тому дуже зраділи, коли дізналися, що в Дніпрі проводиться таке свято. Знайшли тренера, кілька місяців ходили НЕ репетиції. Своїм танцем вшануємо захисників України », – говорить Сергій Копчик.

У жінок – вишукані сукні, у чоловіків – екстравагантні костюми. Такий дрескод свята. Головний атрибут балу – весняні квіти.

Вони могли стати прикрасою зачіски або наряду.

«Пари готувалися три місяці. У програмі два обов’язкових танцю – повільний вальс і ча-ча-ча. Крім того, чимало сюрпризів і майстер-класів, – розповіла координатор Центру допомоги учасникам АТО при ОДА Наталя Шуліка. – Вирішили, що такі бали будуть проходити, як мінімум, на Різдво. Наші танцюристи не хочуть зупинятися, репетиції триватимуть ».

Повільний вальс неквапливий. Треба заповнювати музику роботою колін і стоп, щоб рухи були плавними.

У латиноамериканському ча-ча-ча багато дрібних рухів, і танцюрист повинен встигнути їх виконати.

Для криворіжців Максима Коваля і Юлії Король – це перший бал і перший танцювальний досвід. Кажуть, до репетицій підійшли відповідально. Розучували танці і на заняттях, і вдома, і навіть на вулиці.

«Потрапили випадково. Йшли якось по парку, зустріли знайомих. Вони і запитують: «Не хочете спробувати? Ви ж були активними волонтерами, допомагали ». Відповіли: «Звичайно, хочемо». Якби в той день не йшли по тій вулиці, то навряд чи були сьогодні на балу. Ради долучитися до такого заходу », – каже Максим.

«Такі бали – рідкість, як весілля або випускний. Тому готуєшся з душею. Піднімається настрій, отримуєш позитивні емоції. Хочеться збиратися з таких приводів частіше », – говорить Юлія.

Всі учасники змагалися за звання кращої танцювальної пари. Її вибирали глядачі голосуванням.

Приз глядацьких симпатій – у волонтерів Майї Норкин і Руслана Борисова. Хлопець в 2014-му вивозив мирних жителів із зони АТО. Потрапив під обстріл бойовиків. Отримав вісім поранень – вижив усім смертям наперекір. На балу вальсував в інвалідному візку.

«На« Різдвяному балу »був гостем, на весняному став учасником. Коли тренувалися, спочатку не потрапляли в музику, не виходили деякі елементи. Але з часом навчилися. Коли постало питання, який розучувати танець, вирішили вальс під іспанську «Hijo de la luna». Це був сюрприз. До останнього все тримали в таємниці », – говорить Руслан Борисов.

У номінації «Кращий дебют» перемогли Анна Слищук і Сергій Безуглий. Приз «Міс Чарівність» взяла Владислава Шумейко. Приз «Містер Галантність» дістався Юрію Миколюк.

Це вже другий бал для АТОшників і волонтерів. Перший відбувся в кінці 2016- го року.