У м. Дніпро поліцейські взяли участь у Європейській соціальній акції щодо уважного ставлення до свого здоров’я

4 Травня 2017 23:01

У 2008 році Україна приєдналася до всесвітньої програми «Євромеланома», учасниками якої є 29 європейських країн. У статистиці смертності від онкозахворювань меланома знаходиться на другому місці.
З 2011 року соціальна акція – День меланоми – стала всеукраїнською за участю як державних, так і приватних медичних установ у всіх регіонах України.
Всі бажаючі можуть пройти безкоштовне обстеження на предмет виявлення злоякісних новоутворень шкіри на ранній стадії. Основна мета заходу – донести до громадськості інформацію про таке небезпечне захворювання, як меланома і його наслідки, а також допомогти в ранньому виявленні ознак злоякісного переродження родимки.
«Центр дерматології та косметології професора Святенко» ось уже 5 років бере активну участь в Європейських Днях меланоми. Протягом минулого тижня в Центр дерматології та косметології професора Святенко запрошували всіх жителів міста та області безкоштовно пройти скринінгові огляди.
– Ми врахували ініціативу європейських дерматологів щодо більш уважного ставлення до людей, які, з – за особливостей своєї професії, більшу частину робочого часу проводять на відкритому повітрі і сонці, – розповідає професор Тетяна Святенко. Було вирішено запросити на скринінговий огляд наших поліцейських, які весь день знаходяться на посту і у яких не так багато часу займатися своїм здоров’ям. Ця професія – одна з тих, які потрапляють в групу ризику – люди отримують набагато більшу дозу сонячного опромінення, ніж ті, хто працює в приміщенні.

Вони охороняють спокій і порядок у нашому місті, тому ми, медики, повинні охороняти здоров’я поліцейських. На щастя, все виявлені сьогодні, новоутворення і родимки виявилися доброякісними.
Патрульним поліцейським і керівникам їх служби дякую за увагу до свого здоров’я і соціально активну життєву позицію. Своїм прикладом вони надихають людей на уважне ставлення до свого здоров’я і своєчасну профілактику.
Начальник управління патрульної поліції м. Дніпро Володимир Богоніс подякував лікарям – дерматологам за увагу до здоров’я співробітників.
Віра Касьянова