Сільська школа Дніпропетровщини впроваджує дистанційні уроки програмування

16 Травня 2017 12:48

У Личаківський школі Магдалинівського району Дніпропетровської почали дистанційно вивчати програмування на базі безкоштовної онлайн-платформи «Прометеус». Цікаво, що одинадцятикласники стають наставниками для своїх молодших товаришів.

Про це повідомили в прес-службі  ОДА.

«Наприкінці квітня департамент освіти ДнепрОГА затвердив нашу школу як один з навчальних закладів району для участі в науково-дослідній роботі … Одне з її напрямків – використання платформи« Прометеус ». Приємно, що облдержадміністрація підтримує цю новацію – ми сподіваємося на майбутню плідну співпрацю », – розповіла директор Личаківський ЗОШ Тетяна Зоріна.

Як онлайн-платформа масового безкоштовного дистанційного навчання «Прометеус» буде корисна віддаленим сільським школам на кшталт Личаківський, впевнена координатор проекту Катерина Лимар.

«Ми сподіваємося, що рівень знань школярів і їх зацікавленість в сучасній професії програміста значно підвищаться. До речі, цей курс створюють одинадцятикласники ліцею при Київському політехнічному інституті. Фактично вони передають іншим дітям свій досвід – це незвично і захоплююче », – сказала вона.

У Личаківський школі учні випускних класів так само, як ліцеїсти при КПІ, допомагають вчитися своїм молодшим «колегам».

«Програмуванню вчуся вже давно, зараз вивчаю мову JavaScript. Щоб краще знати інформатику, звернувся до курсу «Прометеус» – там знайшов нові знання про роботу на онлайн-платформах. П’ятикласників я можу розповісти, як створити власний проект. Що стосується моїх планів, то хочу розробити робота-шахіста », – розповів одіннадцатікласснікЛичковской школи Валентин Гезь.

Дніпропетровщина – перша в Україні почала використовувати платформу «Прометеус» в шкільному навчанні.