В критичний для держави час не можна продавати землю

20 Травня 2017 16:28

В Дніпрі стартував збір підписів проти продажу сільськогосподарських земель. Ініціювало цей процес ВО «Батьківщина» після того, як Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення референдуму проти скасування мораторію на продаж землі.

За день понад тисячу дніпрян висловилися проти розпродажу українських земель.

На пл. Героїв Майдану, незважаючи на розпал робочого дня, постійно підходили люди. Тільки за кілька годин «Батьківщині» вдалося зібрати 1200 підписів людей, які виступають проти продажу землі і за проведення всенародного референдуму з цього питання.

«Кулуарно зараз намагаються протягнути певні норми і закони, щоб зняти мораторій на продаж землі. Але у мене є одне дуже важливе питання – кому належить влада в Україні? Відповідь очевидна – влада належить народу. Тому з приводу продажу землі повинен висловитися саме народ. І зараз «Батьківщина» просто допомагає українцям реалізувати своє конституційне право», – розповів керівник міської партійної організації«Батьківщини» Мгер Куюмчян.
В рамках Всеукраїнської акції “Збережемо українську землю” Дніпровська міська організація ВО «Батьківщина» та обласна партійна організація провели мітинг (м. Дніпро). Під час мітингу стартувала всеукраїнська акція зі збору підписів проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Акція триватиме протягом 45 днів, підписи збиратимуть в спеціальних наметах з написом «Всенародний референдум», а також в районних організаціях ВО «Батьківщина».
Акцію підтримали Асоціація фермерів України та партія «Свобода».

До Всеукраїнської акції “Збережемо українську землю”, ініційованої «Батьківщиною», долучаються люди,
яким болить доля рідної Землі, які вважають, що українська земля –
не товар. Мешканці Дніпропетровщини підтримують акцію та ставлять свої підписи на підтримку збереження рідної землі.

Наприклад, Кам’янська «Батьківщина» підтримує ініціативу лідера партії Юлії Тимошенко про організацію всенародного збору підписів за скасування зняття мораторію на продаж в Україні землі сільськогосподарського призначення. Прийнято рішення, що збір підписів буде проходити і в цьому місті – буде встановлено декілька наметів з партійною символікою, і кожен житель Кам’янського зможе висловити своє «ні» продажу землі.
– Я закликаю всіх земляків не залишатися байдужими і підтримати ініціативу нашого лідера Юлії Володимирівни Тимошенко, з паспортом прийти до наших наметів і поставити свій підпис під вимогою заборони продажу землі. Адже це – наша доля і доля наших дітей! Земля – ​​останнє національне надбання, яке залишилося в Україні. Якщо втратимо і його, то станемо чужими в своїй країні! – зазначив голова місцевої «Батьківщини» Олександр Плахотнік.