«Майбутнє твориться сьогодні» – у Слобожанському НВК №1 вітали обдарованих та талановитих учнів

23 Травня 2017 09:32

Усім відомо, що без школи,
Без знань, що мусиш там здобути,
Не станеш у житті ніколи
Тим, ким в дитинстві мрієш бути.

Ось і закінчується черговий навчальний рік. Він був вдалим на творчі успіхи для вчителів і учнів комунального закладу «Слобожанський навчально-виховний комплекс №1 «Загальноосвітня багатопрофільна школа ІІ-ІІІ ступенів центр позашкільної освіти Слобожанської селищної ради».
Минулого тижня тут відбулося урочисте шкільне свято, де вітали найкращих учнів, які гідно представили школу та Слобожанську громаду на предметних олімпіадах обласного рівня, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, творчих конкурсах, спортивних змаганнях, їх вчителів та батьків.
«Майбутнє твориться сьогодні» – так назвали свято вшанування переможців, свято її величності науки та таланту. У актовій залі навчального комплексу зібралися школярі, які є гордістю навчального закладу, педагоги, які працювали разом з дітьми на найкращий результат, та батьки, підтримка яких допомагала здобувати перемоги.
Привітати молоду творчу еліту Слобожанської громади прийшли депутат Дніпропетровської обласної ради Олександр Широких, заступник голови Слобожанської селищної ради з фінансових питань Світлана Вусик, начальник відділу освіти селищної ради Микола Шеремет.
Директор Слобожанського НВК №2 Світлана Голєндяєва у вітальному слові відзначила, що колективу є ким пишатися, завдяки потужному потенціалу творчої та обдарованої учнівської молоді.
– Наші обдаровані діти – це цвіт та майбутнє нації, її інтелектуальна еліта, гордість і честь школи , міста, області, України, її світовий авторитет, – говорить Світлана Вікторівна. Участь в олімпіадах, конкурсах – це щоденна робота на уроках та після них, в школі та дома, з нашими досвідченими вчителями і самостійно. ХХІ століття – це століття освіти, духовності й інформативності, пріоритетності знань і мобільності. Відтак, навчання набуває нових ознак: потрібно вчити вчитися.
Якось запитали в мудреця: «З чим можна порівняти життя людини?». Мудрець відповів: «З коливанням маятника. Людина завжди в сумнівах, в пошуках відповіді «Так» чи «Ні», в пошуках істини. Вона завжди відкриває себе». Отож справжнім відкриттям для нашої школи стали переможці олімпіад з базових дисциплін.

Ці діти заслуговують поваги за своє бажання зробити більше, ніж того вимагає шкільна програма. Піднятися на вершину слави допомогли здібнім учням наполегливість, жага знань, уміння сконцентруватися, постійна допомога та підтримка справжніх фахівців своєї справи, талановитих вчителів.
Під гучні оплески піднялися на сцену призери: Губська Марія, Пилипенко Анна, Сполітак Олена, Малій Ангеліна, Хамула Дарина, Ломакін Денис, Кавунова Єлизавета, Коломоєць Руслан, Кодола Яна, Ковальчук Катерина, Шестакова Діана, Скрипник Андрій, Рєзнік Влас, Хімчик Анастасія, Назаренко Ярослава, Сидорова Вікторія, Яцун Микита.
А також переможці науково-дослідницьких робіт, членів МАН: Дроговоз Софія, Побережнюк Анастасія, Селюкова Софія, Єсаул Каріна.
На олімпіадах та конкурсах вся увага, як правило, зосереджена на учнях. Про учителів згадують менше, хоча кого, як не їх, слід вважати співавторами успіху? Додаткові заняття зі школярами, розробка завдань підвищеної складності, пошук матеріалів – вся це непомітна, але така важка робота лежить на плечах педагогів.
Тож на шкільному святі бурхливими оплесками зустрічали тих, хто підготував переможців: Худокон Ольга Микитівна, Худокон Анатолій Олексійович, Половець Валентина Іллівна, Березняк Станіслав Вікторович, Сотула Олена Іванівна, М’ясоїд Діана Борисівна, Морєва Ніна Михайлівна, Міщенко Наталія Михайлівна, Гуденко Світлана Марківна, Підставна Леся Іванівна, Гурова Юлія Олександрівна, Головань Ніна Миколаївна, Семенюк Людмила Анатоліївна, Макаренко Лідія Григорівна, Ліцукова Зінаїда Іванівна, Міщенко Вікторія Ігорівна, Семенюк Тетяна В’ячеславівна.
На сцену також запросили батьків переможців. Адже діти – наше майбутнє, у житті яких батьки відіграють головну роль. Сім’я – перший осередок виховання людяності, національної свідомості, патріотизму.
У родинному колі будується взаємовідносини між батьками, рідними та друзями, прищеплюються основні норми поведінки, естетичні смаки, любов до своєї родини, повага до рідної мови, звичаїв, традицій. Батьки плекають наших золотих зірок, готують майбутніх лідерів для перемог.
На святі вони отримали подяки за виховання дітей та, в свою чергу, теж подякували вчителям та вручили коровай.
Добрі слова сказав дітям депутат Дніпропетровської обласної ради Олександр Широких – колишній випускник цієї школи. Олександр Сергійович подарував здібним учням фотоаппарат, щоб знімали найцікавіші моменти шкільного життя.
Грошові премії та солодкі подарунки діти отримали від голови Слобожанської селищної ради Івана Камінського та депутатського корпусу.

Учні школи продемонстрували гостям також свої хореографічні та вокальні здібності. Завершили свято чудові танцювально – вокальні композиції.
Тож побажаємо талановитим дітям і надалі розвиватися, навчатися, виростати геніями, бути першими в усьому, натхнення для здійснення усіх мрій і сподівань. Нехай вашим оберегом у майбутньому стануть ваші знання.
Віра Касьянова.