На Дніпропетровщині будують сучасний дитячий садок

23 Травня 2017 16:02

У  Дніпровському районі заклали символічну монету під будівництво нового дитячого садка. Дошкільна установа площею 1,5 тисячі квадратних метрів створюють на базі школи №4. Зведене «з нуля» будівлю відкриють в 2018 році. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Боремося з нестачею місць у дитячих садках. В цьому році починаємо будівництво 4 сучасних дитсадків – в Кам’янському, Подгородном і Обухівці Дніпровського району, Іларіонове Синельниківського району. Кожен відвідувати будуть більше сотні дітей. Будівництво плануємо завершити восени 2018 року », – зазначив Валентин Резниченко.

У Підгородному проблема нестачі місць у дитячих садках стоїть гостро. Батьки скаржаться, що змушені записуватися в чергу ще задовго до народження дитини.

Садок буде розрахований на 6 груп. Їх будуть відвідувати 115 хлопчиків і дівчаток.

Будівля дитячого садка буде складатися з шести модулів-блоків. Разом вони утворюють шестигранник. Зараз на будівельному майданчику підрядники ведуть земляні роботи, заливати фундамент почнуть вже на цьому тижні.

«Крім того, за проектом, садок буде опалювати власна автономна котельня. Електроенергію генерувати сонячні батареї, встановлені на даху будівлі », – додав заступник директора підрядної організації Олександр Носиков.

Сучасний дитсадок зводять на кошти місцевого та обласного бюджетів. Загальна вартість проекту – майже 45 млн грн.

За останні 2 роки в області створили 2,5 тисячі нових місць у дитячих садках. У Слобожанському і Дніпрі побудували «з нуля» два сучасних дитсадка на 220 місць кожен.