Дніпрянам розказали, як убезпечити житло під час відпустки

27 Травня 2017 12:07

dp.npu.gov.ua

З початку року по області від квартирних крадіжок постраждали 727 власників квартир, а по місту – понад 70. Про це на прес-конференції повідомив начальник Управління поліції охорони Дніпропетровської області Андрій Рижинський.

– Пам’ятайте, що заходи безпеки – це важлива складова Вашого спокою, – наголосив керівник місцевого Управління поліції охорони. – Якщо не подбаєте про надійну охорону квартири або будинку, збираючись в літню відпустку, велика ймовірність того, що при поверненні додому Ваші особисті речі будуть знаходитися вже далеко, тому що злодії «обчистять» будинок.

Звичайно, найкращий засіб охорони – це сигналізація. На час вашої відсутності сповіщувачі будуть цілодобово працювати і при найменшому русі в будинку сповістять відповідним сигналом пульт централізованого спостереження поліції охорони. Через кілька хвилин за вказаною адресоюприїдуть працівники поліції охорони, детально оглянуть цілісність входів та виходів з приміщення. Якщо причиною спрацювання сигналізації виявиться «домушник», його відразу ж затримають і доставлять до відділу поліції.

Перевагою є те, що охоронну систему можна встановити на конкретний період часу, якщо немає необхідності в її постійному функціонуванні.

– Не забувайте про елементарні заходи безпеки під час перебування в теплих краях або просто за межами міста, – нагадав Андрій Рижинський. – Сьогодні технічний прогрес неймовірний. Один клік на гаджет, і люди знають, що ви збираєтеся в подорож. Робити це категорично не рекомендується! Тому що не тільки друзі стежать за вашими сторінками у Фейсбук чи Інстаграм, а й ті, хто планує нажитися на крадіжці. Краще публікуйте фотографії після повернення додому.

Які б дружні стосунки не були у вас з сусідами, пам’ятайте, що довіряючи їм ключі від будинку, ви наражаєте себе на небезпеку. Перебуваючи на відпочинку, краще всі цінні речі передати на зберігання родичам.

Злом дверей для сучасних зловмисників є лише питанням часу. Радимо звернути увагу на замки у вхідних дверях. Бажано, щоб їх було як мінімум два різних за своєю структурою. Подбайте і про відсутність щілин у вікнах. Особливо, якщо ваша квартира знаходиться на першому або останньому поверсі багатоповерхівки. В такому випадку додатково потрібно встановити решітки.

На сьогоднішній день під охороною Управління поліції охорони в Дніпропетровській області перебувають понад 14 тисяч об’єктів, з яких 6527 – будинки та квартири.