Дніпровська “Конструкція” збере митців з 12 країн Європи

3 Червня 2017 11:56

3-11 червня у Дніпрі відбудеться четвертий фестиваль сучасного мистецтва в міському просторі «Конструкція», який об’єднає 8 локацій і 64 учасника з Чехії, Польщі, Німеччини, Швеції, Великобританії, Литви, Ізраїлю, Вірменії, Грузії, Білорусі та України.

«Вперше за чотирирічну історію фестивалю ми будуємо нову локацію, що отримала назву «Сцена», – розповідає Cultprostir один із організаторів «Конструкції» Андрій Палаш. –  Все робимо силами місцевих мешканців під чуйним керівництвом наших партнерів – європейських архітекторів на чолі з Кубою Снопеком і Томашем Светліком. Тимчасовий павільйон прямо зараз зводиться в парку Шевченка і буде готовий до початку фестивалю». «Сцена» запрацює у день відкриття «Конструкції» і прийме кілька фестивальних заходів.

Крім того, майданчиками події стануть Палац Студентів, де проходитиме виставка ізраїльського відео-арту (De)constructing Borders, Художній музей, в якому шведські медіахудожники і перформери презентують інсталяцію Off the Wall, а в галереї «Артсвіт» відбудеться показ колекції відеоарту Moving Pictures, до якої увійшли роботи британських художників, номінантів престижної Премії Джармена Film London.

«Залучаючи різні знакові місця та громадський простір Дніпра, ми прагнемо привернути увагу до визначних об’єктів міста, які формують його історичний та сучасний образ. А актуальне мистецтво дасть змогу поглянути на ці локації під іншим кутом і побачити красу Дніпра по-новому», – пояснюють організатори.

Музична програма складатиметься з експериментальних концертів та вечірки на теплоході, на яких виступлять литовці Simonas Nekrosius, OBSRR, австрійський музикант Philipp Quehenberger, німецький проект Modvs, гурт зі Швеції Birds of Paradise, а також колективи з різних українських міст – DZ’OB, Indirect, Heinali, Gamardah Fungus, Monocube, Kursvalut, Volosiptiz, Indirect, Subforms, Naboka і DM.

Уже другий рік поспіль в рамках фестивалю пройде резиденція Civic Media Lab, в якій візьмуть участь медіахудожники з країн східного партнерства та Німеччини. Також у програмі «Конструкції» – лекції, воркшопи і майстер-класи від українських та європейських експертів. Завершиться фестиваль показом фільму «Метрополіс» під музичний супровід чеського гурту FORMA, який пройде у парку Шевченка.