В зоні АТО поранено 4 українських військових

6 Червня 2017 10:11
За минулу добу четверо українських військовослужбовців зазнали поранень на Донбасі.
Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.
Минулої доби тероритисти 77 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, зокрема застосовували важке артилерійське озброєння та реактивні системи залпового вогню.

 

На Приморському напрямку режим припинення вогню було порушено 39 разів. В районі Богданівки вороги гатили зі 120-мм мінометів та реактивних систем залпового вогню. На тому ж напрямку з мінометів калібру 120 мм бандформування вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу з Чермалика та Красногорівки. Обстріли велися зі стрілецької зброї, гранатометів та й мінометів калібру 82 мм неподалік Водяного, Широкиного, Павлополя, Новотроїцького, Гнутового, Талаківки та Мар’їнки.

На цьому ж напрямку бойовики гатили по житловим кварталам населених пунктів. Зранку 2 ворожі міни влучили біля будинків у Красногорівці. Пізніше декілька артилерійських снарядів противника розірвались в житловому секторі Павлополя. А близько 21:00 години загарбники зі станкового протитанкового гранатомету поцілили по мирній вулиці Мар’їнки, втім ніхто з цивільних не постраждав.

На Донецькому напрямку було зафіксовано 26 обстрілів. У передмісті Авдіївки незаконні збройні формування били  з мінометів калібру 120 й 82 мм, танкових гармат та менш потужного піхотного озброєння. Поблизу Пісків вели вогонь із заборонених мінометів та озброєння танку. Неспокійно було також в районі Зайцевого, Новгородського, Верхньоторецького, Опитного та Невельського. Під час обстрілу Верхньоторецького одна з мін калібру 82 мм розірвалась ближче до житлового сектору, внаслідок чого місцевий житель зазнав поранень.

На Луганському напрямку під обстріли з мінометів калібру 120 мм потрапили позиції в районі Кримського, Кряківки та Новотошківського. Укріплення біля Кримського також обстріляли зі 122-мм артилерії. Неподалік Станиці Луганської, станції Донець, Новоолександрівки та Попасної ворог застосовував стрілецьку зброю і гранатомети. Неподалік Новолександрівки також зафіксовано використання бойовиками мінометів калібру 82 мм.