Криворізька теплоцентраль грабувала мешканців міста

7 Червня 2017 14:38

Фото з відкритих джерел

У Кривому Розі судитимуть генерального директора державного підприємства «Криворізька теплоцентраль» за скоєння злочинів, передбачених статтями привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах; умисне невиконання службовою особою рішення, постанови суду, що набрали законної сили.

Про це повідомили у прес-службі Прокуратури Дніпропетровської області.

Слідством встановлено, що вказана особа, зловживаючи службовим становищем в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю, підписала та скерувала на розгляд до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заяву разом із пакетом підтвердних та обґрунтувальних документів для встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення, до яких необґрунтовано включила суми витрат на автоматизовану обробку платежів, що компенсується за рахунок населення.

Висновками судово-економічної експертизи встановлено, що в результаті такого необґрунтованого завищення тарифів з серпня 2016 по січень 2017 років споживачами було надлишково сплачено державному підприємству «Криворізька теплоцентраль» понад 1,5 млн грн.

Крім того, достовірно знаючи про арешт розрахункових рахунків підприємства та існуючу заборону на відкриття нових рахунків, генеральний директор умисно не виконувала три рішення та постанову суду.

Вказані статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.