У Дніпрі волонтери вимагали захистити бездомних тварин

9 Червня 2017 16:37

Сьогодні, 9 червня, під стінами ДніпроОДА місцеві мешканці, волонтери та захисники тварин зібрались на мітинг з вимогою захистити бездомних собак від рук шкуродерів.

Як відомо, у Дніпрі протягом декількох днів місцеві мешканці помічали, як невідомі відловлювали собак та відвозили їх у невідомому напрямку. За інформацією Товариства захисту тварин «Вірність», собак вивезло харківське КП із селища Слобожанське для того, щоб вбити, передає Дніпроград. Заступник міського голови Михайло Лисенко особисто їздив до Харкова, аби повернути тварин.

Аби такої резонансної ситуації у місті та й області більше не відбулося дніпряни вийшли на пікет та вимагають у представників ДніпроОДА вирішити це питання.

“Добре, що собак повернули, що вони живі. Але є й купа інших ситуацій, коли собак просто знищують. Сьогодні ми прийшли просити у Валентина Резніченка захисту для собак. Програма гуманних способів скорочення чисельності бездомних тварин у місті існує та успішно реалізується, а от в області вона закінчилася у 2016 році. Тому ми вимагаємо, аби ДніпроОДА заборонила селищним та районним радам шкуродерськими та злочинними способами вирішувати питання щодо зменшення популяризації бездомних собак в області”, – наголосила волонтер Товариства захисту тварин “Вірність” Анастасія Кулакова.

Також під час мітингу усі охочі мають змогу підписати петицію на ім’я Президента України Петра Порошенка, де вимагається заборонити комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами» міста Харкова, яке займається урегулюванням чисельності бездомних собак, проте 95% виловлених собак просто вбиває.

Пікетували ДніпроОДА й самі чотирилапі, наприклад Юлія прийшла з пухнастиком, якого взяла в притулку два роки тому.

“В Україні діє Європейська конвенція про захист тварин, яка забороняє вбивати та знущатися над чотирилапими. Та й хто ми такі, аби вирішувати жити тій чи іншій собаці або ні? Є купа гуманних способів зменшити чисельність тварин, наприклад стерилізація. І коштує воно приблизно так само як і вбивство найманими КП”, – зазначила Юлія.

За матеріалами: Дніпроград.