14 червня – річниця страшної загибелі українських військових на ІЛ-76

14 Червня 2017 12:39

ТСН

О 00:51 рівно три роки тому, в ніч на 14-тe чeрвня, в нeбі над Луганськом було збито військово-транспортний літак ІЛ-76, який заходив на посадку на лeтовищe у Луганську.

На борту літака знаходилось 40 військових і 9 членів екіпажу.

Тієї миті так звані «терористи» вистрілили по літаку із переносного зенітно-ракетного комплексу. Вижити не вдалось нікому.

Серед загиблих – кіровоградці, херсонці, львів’яни, харків’яни, запоріжці, шестеро криворіжців, та мешканці ближніх сіл і селищ.

Літак мав доставити військових і техніку тим частинам ЗСУ, що на той момент обороняли луганський аеропорт. Хоча за словами рідних загиблих, їхні чоловіки не знали навіщо і куди саме їх відправляють.

Минуло три роки з моменту трагедії. Безпрецедентне слідство закінчилось, суд у Павлограді виніс вирок генералу Назарову, який на момент трагедії керував оперативним штабом АТО – винний. Але він не за гратами.

Вирок у справі ІЛ-76 винесено суддею Павлоградського суду Наталею Самоткан. Генерала засуджено до 7 років позбавленні волі.

Назаров не просив суд помилувати його. Та апеляцію все ж подав. Її розглядатимуть троє суддей – Олена Кононенко, Геннадій Кондаков і Наталія Онушко.

Нині має розпочатись ще один суд – над ватажком так званої «ЛНР». Його судитимуть за збитий ІЛ-76.

За матеріалами: “Перший криворізький”.