Стало відоме ім’я переможця Букерівської премії 2017

15 Червня 2017 10:54

Лауреатом престижної Міжнародної Букерівської премії 2017 року став ізраїльський письменник Давид Гроссман.

Ім’я переможця було названо ввечері в середу, 14 червня, на урочистій церемонії в Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні. Автор отримав нагороду за роман Кінь входить в бар (A Horse Walks Into a Bar).

Грошовий приз у розмірі 50 тис. фунтів стерлінгів буде розділений порівну між самим Гроссманном і його перекладачем Джесікою Коен.

Книга Кінь входить в бар розповідає про артиста-коміка, який виступає в невеликому ізраїльському містечку. Під час чергового перформансу звичне гумористичне шоу комік Довалі Джі перетворює на пронизливу сповідь про своє нелегке життя.

Давид Гроссман – популярний ізраїльський письменник художньої, документальної та дитячої літератури, твори якого перекладені на 36 мов. Він був лауреатом численних міжнародних премій, включаючи французький Орден Мистецтв і літератури, німецьку премію Buxtehude Bull за юнацьку літературу, Премію Миру німецьких книготорговців, ізраїльську премію ЕМЕТ і багато інших.

Букерівська премія – одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури. Нагорода присуджується за романи, перекладені на англійську мову і доступні в широкому продажі.

За матеріалами: Новое время.