За тиждень на Дніпропетровщині потонули 5 дітей

15 Червня 2017 10:58

За останній тиждень на водоймах Дніпропетровщини загинули п’ятеро дітей та один дорослий. Як повідомили в управлінні цивільного захисту ДніпроОДА, нещасні випадки сталися у Дніпрі, Перещепиному, Кривому Розі, Покрові, а також в Нікопольському та Солонянському районах.

«Усі нещасні випадки сталися через купання в непристосованих місцях, порушення правил безпеки, надмірну самовпевненість та позерство, – зазначили в управлінні. – Звертаємося до всіх мешканців області: будьте обережні на воді самі та уважно доглядайте за дітьми».

В управлінні нагадали: неприпустимо заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння. Також категорично заборонено запливати за буї.

«Відчувши втому, перепочиньте: переверніться на спину і підтримуйте себе на плаву легкими рухами рук, – зазначили в управлінні. – Потрапивши в течію, не боріться з нею – пливіть вниз за течією під невеликим кутом, поступово наближаючись до берега. Головне – не панікуйте».

Фахівці також рекомендують обережно плавати на надувних виробах – адже вітром чи течією їх може віднести далеко від берега.

«Якщо дує сильний вітер, температура води менша за +18 градусів, а температура повітря нижча за +24, від купання краще взагалі відмовитися. Це стосується і дітей, і дорослих», – наголосили в управлінні.

Телефон рятувальної служби – 101.