День батька: що це за свято

16 Червня 2017 14:00

Фото з відритих джерел

День тата, а більш офіційно – День батька – це чудове свято, що вшановує справжніх тат. Відзначається воно в багатьох країнах, хоча і не завжди на офіційному рівні.

А почалося все з того, що в далекому 1910 році в Америці якась місіс Додд з міста Спокан загорілася ідеєю організації дня, коли би кожен бажаючий міг висловити свою подяку і шанування батькові. Її батько, Вільям Смарт, втратив кохану дружину під час пологів чергової дитини. Залишившись із шістьма дітьми на руках, чоловік не занепав духом, а зумів виростити і виховати все велике сімейство. На офіційному рівні День батька тут визнали в 1966 році, і відтоді третю неділю червня оголошено національним святом.

Саме цій людині і присвячене нинішнє свято – День тата. І завдяки йому, сучасні батьки отримують в це свято привітання з Днем тата – від дочки, сина або ж цілого гучного натовпу рідних і люблячих дітей.

Традиційно в процесі щорічних торжеств і привітань держава і суспільство піднімають питання актуальності проблем батьківства і прагнуть надати підтримку батькам-одинакам із низьким рівнем доходу.

День батька: число свята у 2017 році

День тата в багатьох державах щорічно відзначається теплого літнього дня, у третю неділю червня. У 2017 році це свято припадає на 18-те число.

Примітно, що далеко не всі країни шанують благородних батьків в один і той же день. Зокрема, до американської традиції приєдналися Канада, Мексика, Англія, Франція, Швейцарія, Росія, Туреччина, Гонконг, Індія, Японія та ін. Також у червні, але в інші дні, святкують Бельгія, Литва, Сирія, Єгипет, Польща та інші. Німеччина – в день Вознесіння Господнього. А Італія, Іспанія і Португалія відзначають свято татусів 19 березня. В Україні привітання з Днем батька офіційно приймають у третю неділю вересня.

За матеріалами: tochka.net.