Які фільми 70-го Каннського кінофестивалю вийдуть в український прокат

16 Червня 2017 10:04

Через місяць після закінчення 70-го Каннського кінофестивалю стало відомо, що більшість фільмів конкурсної програми вийдуть в український прокат.

У Arthouse Traffic розповіли, коли саме чекати тріумфаторів Канн на великих екранах країни.

КВАДРАТ

Фільм шведа Рубена Естлунда став володарем Золотої пальмової гілки Канн-2017. Українці зможуть побачити картину у вересні. Сатирична трагікомедія розповідає про світ сучасного мистецтва. Глава журі Педро Альмодовар зазначив, що фільм удостоївся найвищої нагороди «за дослідження диктатури політкоректності». У картині знялися зірки американського телебачення Елізабет Мосс (Божевільні, Розповідь служниці) і Домінік Уест (Прослушка, Коханці).

 

Гарний час, Бен і Джошуа Сефді

Кримінальна драма братів Сефді з Робертом Паттінсоном у головній ролі розповідає про людину, у якої є одна ніч, щоб обігнати час і врятувати брата, який потрапив до в’язниці після невдалого пограбування банку. Фільм вийде в прокат в кінці серпня.

 

Подвійний коханець, Франсуа Озон

Еротичний трилер від відомого французького режисера і сценариста Озона присвячений роману психотерапевта, який веде подвійну гру, і його молодої пацієнтки. Українці зможуть подивитися розказану Озоном історію в жовтні.

 

Молодий Годар, Мішель Хазанавічус

 Іронічна біографія франко-швейцарського кінорежисера, лідера французької «нової хвилі» Жана-Люка Годара, яка показує відому особистість з несподіваного ракурсу. Режисера в молодості зіграв Луї Гаррель. Фільм вийде в широкий прокат в листопаді.

Вбивство священного оленя, Йоргос Лантімос

Також в листопаді на екранах з’явиться нова картина автора нашумілих фестивальних хітів Ікло і Лобстер. Психологічний трилер розповідає про стосунки успішного хірурга і дивного підлітка, а також їх фатальні наслідки. Головні ролі в картині виконали Колін Фаррелл і Ніколь Кідман.

 

На межі, Фатіх Акін

Драма, в якій актриса Дайан Крюгер зіграла жінку, що втратила в теракті сина і чоловіка, вийде на українські екрани в листопаді. Роль принесла Крюгер нагороду кращої актриси 70-го Каннського кінофестивалю.

 

Роден, Жак Дуайон

Байопік про французького скульптора Огюста Родена вийде на екрани в грудні. Родена зіграв Венсан Ліндон (Щоденник покоївки, Закон ринку, Все заради неї).

 

Тебе тут ніколи не було, Лінн Ремсі

Містичний трилер від однієї з найвідоміших жінок-режисерів Великобританії, автора гучної картини Щось не так з Кевіном. За роль колишнього агента ФБР, який рятує дівчат з мереж секс-торгівлі, Хоакін Фенікс отримав премію Канн-2017 за кращу чоловічу роль. Робота отримала премію за кращий сценарій і була визнана найкращою стрічкою в традиційному голосуванні критиків. У прокаті фільм з’явиться в грудні.

Хеппі-енд, Міхаель Ханеке

Нова картина від легенди європейського кінематографа вийде в прокат в січні 2018 року. Фільм дає сатиричний погляд на сучасні буржуазні цінності та кризу європейської ідентичності на прикладі однієї сім’ї. У головних ролях – зірки французького кіно Ізабель Юппер, Жан-Луї Трентіньян і Матьє Кассовіц.

 

Як розмовляти з дівчатами на вечірках, Джон Кемерон Мітчелл

 У лютому 2018 року українські глядачі побачать фантастичну комедію з позаконкурсної програми Канн.

Головні ролі в екранізації розповіді Ніла Геймана зіграли Ель Фаннінг і Ніколь Кідман.

 

За матеріалами: НВ.STYLE