Рій «Слобожанські соколи» буде боротися за перемогу у обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

17 Червня 2017 23:29

Вперше команда «Слобожанські соколи» бере участь у обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
У фіналі гри – 31 команда з різних міст Дніпропетровської області.
Це – переможці міських та районних змагань.
Кожна команда складається з 8 осіб, з них обов’язково – 2 дівчини. Дівчата та хлопці змагатимуться у 12 – ти етапах спортивних, патріотичних і творчих заходів.
Учні Слобожанського НВК№1 вирушили на п’ятиденні змагання до обласного дитячо – юнацького центру «Перлина Придніпров’я», щоб показати, на що здатні. Дівчата та хлопці запевнили, що настрій у них – бойовий і вони сподіваються на перемогу.
Склад команди «Слобожанські соколи»: осаул – Скрипник Микита, хорунжий – Яцун Микита, скарбничий – Компанієць Владислав, чарівниця – Вольнікова Софія , бекетник – Степанець Ростислав, прапороносець – Аббасов Тімур, бунчужний – Саламаха Данило, писар – Кириленко Валерія.
Весь час були поруч з командою під час підготовки до гри вчителі НВП та фізичної підготовки.
Начальник відділу освіти Слобожанської селищної ради Олександр Шеремет, проводжаючи дітей, побажав їм успіху.
Підтримати команду під час урочистого відкриття гри у обласному центрі приїхали вчителі Слобожанського НВК№1 на чолі з директором Світланою Голєндяєвою. «Наші діти – найкращі» – сказала Світлана Вікторівна.
А ось, наприклад, Софію Вольнікову, до подальшого етапу гри проводжали всією сім’єю, разом з татом – військовим комісаром Дніпровського району.
Спочатку учасники гри пройшли урочистим маршем по центральному проспекту обласного центру ім. Яворницького. Потім всі зібралися на площі біля Дніпропетровської обласної держадміністрації. Учасники гри поклали квіти на Алеї пам»яті загиблих в АТО, потім – відвідали музей АТО.
Після цього команди поїхали в «Перлину Придніпров’я», де розіб’ють наметове містечко. Кожен день до 19 червня будуть проходити кілька етапів змагання.
«Джура» заснована на козацьких традиціях. Гра різнобічна та включає військовий спортивний, туристичний, історичний, мистецький аспекти. ЇЇ гасло – «Шляхетність, мудрість, відвага». Гра розвиває в молодих людях мужність, рішучість, відвагу, стійкість, привчає до дисципліни. Крім того, допомагає поглибити знання з історії України.
Змагальна програма – розгалужена. Діти зануряться в атмосферу козацтва та випробують себе у 12-ти конкурсах. Серед них – стройова підготовка, стрільба з пневматичної зброї, смуга перешкод, надання першої невідкладної допомоги, спортивне орієнтування, перетягування канату.
«Слобожанські соколи» привернули до себе увагу під час відкриття обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово – патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та давали інтерв’ю місцевим телеканалам.
У команди – дуже гарна форма. Вчителі Слобожанського НВК№1 дякують за підтримку Слобожанській селищній раді та особисто голові – Івану Камінському за допомогу у підготовці команди до участі у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово – патріотичній грі.
Її підсумки підведуть 19 червня. Переможці поїдуть до Харкова на загальнонаціональний етап гри. Тож тримаємо кулаки за «Слобожанських соколів» та бажаємо їм перемоги!
Віра Касьянова.