У Дніпрі відбулося засідання круглого столу «Шлях до примирення шукаємо разом»

17 Червня 2017 23:46

Одним із болючих наслідків агресії РФ проти України стала велика кількість внутрішньо переміщених осіб. За даними Міністерства соціальної політики в Україні зареєстровано близько 1,5 мільйона ВПО.
Соціологи, спеціалісти з масових комунікацій фіксують певний рівень конфліктності між ВПО і приймаючою громадою. Саме тому громадське об»єднання «У Єднанні Сила» ініціювало проведення триденної школи «Побудова миру як дія», в рамках якої проводиться засідання круглого столу.
Основні питання, винесені для обговорення: напружені стосунки між ВПО і місцевими жителями. Міф чи реальність; стигматізація переселенців. Причини і наслідки; пошук і підтримка миру в Україні. Регіональні особливості; роль громадських організацій у миротворчих процесах в Україні.
У заході взяли участь представники громадських організацій із 13 регіонів України, представники влади, науковці. Головний експерт – доктор соціологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту народознавства Національної академії наук України, експерт проектів за напрямами «Інтеграція ВПО» та «Миробудування» О.Б. Іванкова-Стецюк.

Слобожанську громаду на заході представляв Валерій Осадчук.
Проект реалізується громадською організацією «У Єднанні Сила» в рамках програми «International Alert» «Психологічні зерна миру: реабілітація після травми та громадянський активізм в Україні», який фінансується ЄС через Інструмент зі сприяння стабільності і миру (ІССМ).

Віра Касьянова