У Дніпрі розпочалась друга хвиля прийому проектів “Бюджет участі”

20 Червня 2017 09:29

У Дніпрі розпочалася друга хвиля прийому проектів у рамках реалізації програми “Бюджету участі”.

Протягом місяця громадяни мають подати проекти, які пройдуть розгляд міською радою, після чого жителі на загальноміському голосуванні оберуть переможців. Ідеї з найбільшою підтримкою реалізовуються за кошти міського бюджету.

Перший етап бюджету участі у Дніпрі тривав понад 5 місяців і залучив більше 38 тисяч містян, які віддали за 258 проектів близько 61 тисячі голосів. Вже відсьогодні почався другий етап Бюджету участі. Усі бажаючі можуть ознайомитись з правилами конкурсу та подати свої ідеї на сайті або у ЦНАПах міста.

«Ми маємо сподівання, що до моменту голосування сума збільшиться. Все залежатиме від того, як активно люди подаватимуть проекти. Якщо їх буде багато і за ними буде великий бюджет, ми сподіваємося, що депутатський корпус ухвалить рішення про збільшення фінансування», – розповіла директор департаменту інноваційного розвитку мерії Юлія Павлюк.

На прохання мешканців міста у другому етапі «Бюджету участі» суму фінансування для великих розробок збільшили з 600 тис. до 1 млн грн.  Для менш масштабних проектів максимальна вартість не змінилася й становить 200 тис. грн.

Міською радою також планується проведення тренінгів для потенційних авторів за графіком: 22 і 23 червня з 16:00 до 18:00 у Центральній міській бібліотеці (вул. Воскресенська, 23).

Для участі у тренінгу бажано попередньо заповнити форму.

За матеріалами: Дніпроград.