Батьків попереджають: за минулий рік з вікон випали 16 дітей

21 Червня 2017 13:47

nashemisto.dp.ua

За минулий рік зафіксовано 16 нещасних випадків, коли діти випадали з вікна. Три з них, на жаль, закінчилися летальним результатом. Про це на прес-конференції повідомив начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Голуб’ятників.

“У цьому році таких вже 5 фактів, постраждали 6 дітей. В одному з випадків з вікна випали відразу двоє діток. Один такий випадок в цьому році став смертельним”. – повідомили у поліції журналістам.

Найчастіше ризику піддаються діти від року до 3-х років. В цьому році, з шести дітей, тільки один був старше трьох років – 7-річний хлопчик.

Також Олександр Голуб’ятників зазначив, що в таких ситуаціях батьки можуть понести адміністративну та кримінальну відповідальність.

Згідно адміністративного кодексу – це стаття 184 (невиконання батьками або замінюють їх особами обов’язків по вихованню дітей). В цьому випадку до батьків можуть застосувати штрафні санкції.

Кримінальним кодексом передбачена стаття 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена ​​опіка чи піклування). Якщо настали будь-які тяжкі наслідки, такі як тяжкі тілесні ушкодження або смерть. В такому випадку батьків можуть покарати обмеженням або позбавленням волі на строк від двох до 5-ти років.

Батькам порадили прибрати від підвіконь столи, стільці або ж інші предмети, через які можна дістатися до вікна. Крім того, можна поставити на підвіконня великі квіти, щоб обмежити можливість дитини потрапити на підвіконня.