У Дніпрі заборонили рух вантажівок у спеку

21 Червня 2017 15:15

фото з відкритих джерел

У спекотні дні в Дніпрі великоваговий транспорт відправлятимуть на відстій. Таким чином у мерії планують вберегти від руйнування асфальт на міських дорогах. Відповідне рішення депутати міськради ухвалили під час 22-ї чергової сесії 21 червня.

Заборона на рух вантажівок діятиме, якщо температура повітря перевищить позначку  +28 °С. Під табу потрапляють вантажівки масою понад 24 тонни або автівки, в яких навантаження на вісь становить понад 7 тонн.

«Думаю, вже з понеділка працівники поліції зможуть затримувати водіїв-порушників і складати на них адмінпротоколи. У зв’язку з перевантаженням транспорту вони (штрафи. – Ред.) досить вагомі – в середньому від 7-8 тис. грн», – пояснив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Винятком буде лише транспорт комунальників та їхніх підрядників. Міжнародні транзитні фури, які з 2010 року безперешкодно рухалися дорогами навіть за високих літніх температур, тепер також не пускатимуть до міста.

Обмеження діятиме з 8.00 до 23.00. Найближчим часом на вулицях встановлять необхідні дорожні знаки. Для відстою вантажівок передбачені спеціальні місця поруч із в’їздами до міста.