Зменшення кількості їжі може покращити життя та здоров’я – вчені

24 Червня 2017 11:22

Znaj.ua

Назавжди скоротивши щоденне споживання калорій, ви можете серйозно покращити своє життя. Низка нових наукових досліджень підтверджує це.

Пропонований підхід, який отримав назву “обмеження калорій”, полягає не лише у відмові від жирної їжі або дієтах час від часу. Йдеться про те, щоб поступово і обережно зменшити свою звичайну порцію і більше ніколи її не збільшувати.

Дослідження, які проводяться ще з початку 1930 років, показують, що зменшення щоденної кількості їжі на 30% веде до більш тривалого і активного життя. Щоправда, дослідження проводилося на хробаках, мухах, щурах, мишах і мавпах.

Загалом, стосовно тварин, уже давно доведено, що обмеження в калоріях – це найкращій засіб від руйнівного впливу віку на організм. Можливо, те саме буде ефективним і для людей?

Ідея про те, що харчування людини впливає на її здоров’я, стара як світ.

Ще в Стародавній Греції Гіппократ, який вважав хвороби справою цілком природною, помітив, що багато недугів пов’язані з обжерливістю. Греки, які страждали на ожиріння, вмирали молодшими, ніж їхні стрункі однолітки – це було очевидно.

Наприкінці XV століття хворий венеційський аристократ Луїджі Корнаро зробив із собою, на перший погляд, неможливе.

Корнаро, якому було 40 років, почав споживати тільки по 350 г їжі в день – це приблизно 1000 калорій за сучасними оцінками. Він харчувався хлібом, яйцями і бульйоном. З різних видів м’яса він обрав телятину, козлятину, яловичину, куріпку і курятину. І купував свіжу рибу, спійману в місцевих річках.

Обмежуючи себе тільки в кількості їжі, але не в розмаїтті, Корнаро, за його словами, досяг ідеального здоров’я. Він прожив іще 40 років.

Хоча в кінці життя він стверджував, що йому 98, вважають, що коли він помер, йому було 84. Але навіть і це – досить вражаючий вік для XVI-го століття, коли в 50-60 років люди вважалися старими.

 

 

За матеріалами: ВВС Україна.