Хакерська атака на Україну: подробиці

27 Червня 2017 16:06

Хакерська атака на сайти українських компаній сталася сьогодні, 27 червня. Національний банк України повідомив про хакерську атаку на банківську систему країни. Повідомляється, що в результаті таких кібератак у цих банків виникли труднощі з обслуговуванням клієнтів і здійсненням банківських операцій.

 

Зараз в фінансовому секторі посилені заходи безпеки і протидії атакам хакерів всіх учасників фінансового ринку. Нацбанк запевняє, що наслідки втручання у фінансову систему України будуть усунені а спроби кібератак нейтралізовані.  Хакерська атака на Україну торкнулася і уряду країни.

 

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що “лягли” всі комп’ютери в Кабінеті міністрів.

“Якщо що, то у нас теж мережу” лягла “, по ходу! Таку картинку показують всі комп’ютери КМУ”, – повідомив Розенко.

Хакерській атаці піддався офіс “Укренерго” “Дві години тому хакерської атаки зазнали офісні комп’ютери” Укренерго “, – повідомив прес-секретар Укренерго Аркадій Поляк. За його словами, атака не торкнулася систем діспетчірізація.

 

“Всі енергооб’єкти та диспетчера працюють в штатному режимі. Наші фахівці розбираються в ситуації”, – сказав Поляк. Хакери атакували аеропорт “Бориспіль” Хакери атакували інформаційну систему аеропорту “Бориспіль”. Про це написав на сторінці в Facebook Євген Дихне, перший заступник генерального директора Державного підприємства “Міжнародний аеропорт” Бориспіль “.

 

“Сьогодні в аеропорту і в декількох великих підприємствах державного сектора позаштатна ситуація-спам-атака. Наші IT-служби намагаються спільними зусиллями врегулювати ситуацію. У зв’язку з позаштатної ситуацією можливі затримки рейсів. Актуальну інформацію про час вильоту ви можете прочитати на табло в терміналі D в зоні вильоту! “, – повідомив Дихне.

 

За його словами, офіційний сайт аеропорту і табло з розкладом рейсів не працюють. “Київенерго” заявляє про атаку хакерів ПАТ “Київенерго” заявляє про хакерську атаку на підприємство. Про це повідомляє прес-служба компанії. “Шановні клієнти, з технічних причин Контакт-центр Київенерго 15-88 і Центри обслуговування клієнтів зараз працюють в обмеженому режимі. Вибачаємось за незручності”, – повідомили в “Київенерго”.

В Ощадбанку заявили про хакерську атаку на сайт установи. Про це передає прес-служба банку.

“Сьогодні, 27 червня, ряд українських компаній і банків зазнали хакерської атаки. У результаті Ощадбанк на виконання регламентів безпеки і захисту інформації був змушений вдатися до обмеження функціонала послуг, що надаються клієнтам. Банк просить вибачення за незручності, що виникли внаслідок форс-мажорних обставин і гарантує конфіденційність і збереження даних клієнтів “, – повідомляється на сайті банку.

Відзначається, що відділення банку будуть працювати сьогодні в режимі консультацій.

Також хакерських атак зазнали сьогодні компанії “Нова пошта”, Rozetka, мережа автозаправок WOG, компанія “Укргазвидобування” і багато інших.

Джерело: rbc.ua