Порошенко нагородив нардепів, які голосували за диктаторські закони

29 Червня 2017 11:27

oda.te.gov.ua

Президент України Петро Порошенко з нагоди Дня Конституції нагородив державними нагородами нардепа Олександра Герегу і мера Чернігова Владислава Атрошенка, які голосували за диктаторські закони 16 січня

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

У прес-службі Порошенка заявили, що нагороди вручалися “за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм постановляю”.

Так, Герега був нагороджений орденом “За заслуги” II ступеня, а Атрошенко – орденом за заслуги III ступеня.

Зазначимо, що згодом Атрошенко відкликав свій голос за “закони 16 січня”, написавши відповідну заяву на ім’я тодішнього спікера парламенту. Атрошенко попросив вважати результатом його голосування – “Не голосував”.

Водночас, нардеп Герега так і не відкликав свій голос за диктаторські закони.

Довідка:

«Закони про диктатуру» (також «Закони 16 січня», Диктаторські закони) — пакет законів, прийнятих Верховною Радою України у четвер, 16 січня 2014 року. «Закони» були прийняті з грубим порушенням регламенту і законодавчої процедури. Вони приймалися підняттям рук, без використання системи «Рада» та без обговорення, а їхні тексти стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували.

Ці законодавчі акти, на думку більшості експертів, обмежували права громадян, надавали органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту і мали на меті криміналізувати опозицію та громадянське суспільство.