Вчені переглянули максимальну тривалість життя людини

30 Червня 2017 14:27

iPress.ua

Канадські вчені показали, що середня максимальна тривалість життя людини не обмежена 115 роками.

Вчені з канадського університету Макгілла спростували дослідження американських колег про межі тривалості життя, пише EurekAlert!.

Біологи Брайан Хьюз і Зігфрід Хекімі проаналізували тривалість життя довгожителів, що живуть в США, Великобританії, Франції та Японії за кожен рік, починаючи з 1968. Хекімі і Хьюз не виявили жодних доказів існування такої межі, і якщо такий максимум існує, він ще не досягнутий або не ідентифікований, підкреслили дослідники.

Таким чином, середня максимальна тривалість життя людини, тобто максимальна тривалість життя, усереднена по всіх довгожителів Землі, як мінімум – більше 115 років. Дані дослідників з коледжу медицини імені Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку, які вважали, що продовжити середній термін життя людини до 115 років неможливо, були спростовані.

“Ми просто не знаємо, чи існує цей граничний вік. Але ми можемо показати, що максимальні і середні тривалості життя, можуть продовжувати рости далеко в доступному для огляду майбутньому”, – підкреслив Зігфрід Хекімі.

Відзначимо, що найстарішим з людей, які коли-небудь жили на Землі, чиї дати народження і смерті офіційно підтверджені, була француженка Жанна Кальман, яка померла в серпні 1997 року. Вона прожила 122 роки, 5 місяців і 14 днів.

За матеріалами: Новое Время.