8 шкідливих звичок, які ми вважаємо корисними

3 Липня 2017 14:08

ТСН

Підтримувати гарне здоров’я досить легко, адже це лише справа звичок, які можемо формувати з дня на день і додавати до нашого повсякденного життя, не витрачаючи при цьому ні копійки.

Здоровий спосіб життя є питанням вибору, оскільки існує багато речей, від яких ми з легкістю можемо отримувати надзвичайну користь для нашого здоров’я.

Та на жаль, нас оточує така ж велика кількість міфів та напівправд, які вводять нас в оману, змушуючи нас думати, що ми робимо правильні речі для себе та для свого здоров’я, в той час як в реальності вони можуть викликати зовсім зворотний ефект.

Саме тому в цій статті ми розповімо вам про 8 шкідливих звичок, які ми зазвичай вважали корисними.

Вживання знежирених продуктів для запобігання небажаної ваги

На сьогоднішній день у будь-якому продуктовому магазині ми можемо знайти велике розмаїття знежирених продуктів, які, як правило, рекомендують людям з високим рівнем холестерину або з схильністю до ожиріння. Але мало кому відомо, що продукти з вмістом жиру 0% не допомагають у справі з зайвою вагою, оскільки вони можуть містити борошно, рафінований цукор та багато інших добавок, які, навпаки, можуть підвищувати ризик збільшення ваги.

Пити воду протягом всього дня

2-voda1

Без жодного сумніву, вода є дуже корисною та відіграє важливу роль у підтримці належного функціонування усіх систем та органів нашого тіла. Але тим не менш, вживання надмірної кількість води протягом дня може змінити функцію нирок та склад крові. Тому експерти настійно рекомендують пити 6-8 склянок чистої води в день або максимум 2 літри.

Отримати вітамін D шляхом перебування на сонці

Перебування на сонці є одним із способів, які допомагають отримати повноцінну дозу вітаміну D. Але для того, щоб наш організм був у змозі обробляти цей вітамін, ми повинні перебувати на сонці без сонцезахисного крему або ж з сонцезахисним кремом з низьким фактором захисту, а це, у свою чергу, може завдати серйозної шкоди нашій шкірі. Надмірна інсоляція може призвести не тільки до серйозних сонячних опіків та сухості шкіри, але й також до раку шкіри.

Вправи для для м’язів преса

3-vpravu-dlia-presa

Вправи для м’язів преса дійсно допомагають спалювати жир в області живота. Але багато людей помиляються, думаючи, що просто виконуючи ці вправи можна отримати плоский живіт, навіть не замислюючись про той факт, що для досягнення бажаного результату, важливо також дотримуватись здорової та збалансованої дієти, а також виконувати інші комплекси фізичних вправ.

Приймати вітамінні добавки

Коли справа доходить до вітамінів та мінералів, більшість людей вважає, що чим більше ви приймаєте вітамінів, тим це краще для вашого організму. Однак це не зовсім так. Надмірне вживання вітамінних добавок може призвести до негативних наслідків для здоров’я. В жодному разі не приймайте вітаміни без попереднього узгодження з вашим лікарем. Краще намагайтесь отримувати необхідні вам вітаміни та мінерали від здорового та збалансованого харчування.

Відбілювання зубів

4-vidbilyuvannia-zybiv

Відбілювання зубів, як правило, роблять для повернення зубам їх природної білизни. Але люди, які зловживають продуктами та процедурами для відбілювання зубів, ризикують постраждати від такої хвороби, як blancorexia, а також можуть відчувати тріщини на зубній емалі, підвищену чутливість зубів, а в зовсім крайніх випадках навіть зміну смаків та ароматів.

Використання ватних паличок для чищення вух

Більшість людей схильні вважати, що чищення вух є справою щоденної гігієни, але це не так. Вушна сірка очищає і змащує вушні канали, а також захищає їх від мікробів та інших зовнішніх забруднень. Коли ми видаляємо сірку, ми робимо внутрішнє вухо більш чутливим до інфекції, – але що ще гірше, використовуючи при цьому ватні палички, ми насправді утрамбовуємо частину цієї сірки всередину, тим самим збільшуючи ризик утворення пробки. В результаті, це може призвести до порушення слуху або його втрати, блокуючи шлях до вушного каналу.

Їсти за двох під час вагітності

Деякі жінки мають хибне уявлення, що під час вагітності вони повинні їсти в два рази більше. Це дуже серйозна помилка, яка може викликати надмірну вагу під час вагітності та призвести до інших факторів ризику таких, як гестаційний діабет, проблеми під час пологів, і що найгірше, прискорений розвиток ембріону. Під час звичайних оглядів, ваш лікар, швидше за все, буде рекомендувати вам дотримуватись здорової, збалансованої дієти і тільки збільшити вживання фолієвої кислоти, якщо додатково необхідно.

За матеріалами: moyezdorovya.com.ua