На Дніпропетровщині стали частіше труїтися молочною продукцією

21 Липня 2017 16:48

За півроку з харчовими отруєннями до лікарів області звернулися близько 5 тисяч осіб. Більшість з них – діти, повідомила головний інфекціоніст Дніпропетровщини Валентина Ткаченко.

«За півроку 2016- го на Дніпропетровщині отруїлися близько 3 тисяч чоловік, за той же період 2017 року – вже майже 5 тисяч. Значно збільшується кількість таких випадків з приходом літа », – розповіла Валентина Ткаченко.

Близько 70% постраждалих – діти, додала лікар. В основному, отруєння викликало вживання неякісних молочних продуктів.

«Чи то люди робили закваски і йогурти, то чи купували і не дотримувалися температурний режим зберігання. Правильно зберігати молочні продукти – дуже важливо. Можна купити їх і цілий день з ними ходити – вирішувати всі свої питання, по магазинам, платити квартплату. Як результат – отруєння », – пояснила Валентина Ткаченко

Щоб не отруїтися, лікар також порадила дотримуватися правил особистої гігієни. Як мінімум, регулярно мити руки.

Спеціаліст підкреслила: при перших симптомах отруєння – нудоті, високій температурі, діареї, здутті і болях в животі – слід відразу звертатися до лікаря. До приїзду фахівців слід багато пити. А ось самостійно промивати шлунок не можна, підкреслила Валентина Ткаченко.