Поліція озвучила нові факти кривавої перестрілки в Дніпрі

25 Липня 2017 15:15

24 липня, близько 19:50 В Дніпрі на проспекті Гагаріна біля кафе сталася перестрілка. У ЗМІ та соціальних мережах з’явилося багато версій і подробиць цієї події. Сьогодні, 25 липня, в. і. про начальника ГУНП України в Дніпропетровській оласті Олег Грозь озвучив хронологію подій і розкрив деякі подробиці розслідування.

«В кафе сиділа група осіб, у яких були спірні питання. Коли спірне питання не знайшло вирішення, яке б задовольнило обидві сторони, тоді одна зі сторін застосувала фізичну силу, потім – зброю. Далі була перестрілка, в результаті якої 2 людини загинули, 5 поранені. Поліцейські переслідували втікачів однієї сторони конфлікту, які були поранені. Ці 4 людини, тікаючи від переслідування, поїхали в лікарню. Зараз 2 з них затримані за ст. 208. Через 2 доби їх повинні доставити в суд для обрання запобіжного заходу. Роль ще 2 поранених уточнюється. В іншої сторони конфлікту вбито 2 людини: один з них (Олексій Вагнер) загинув на місці події, другий (Максим Іващук) помер в лікарні. Ще один, відомий адвокат Едмон Саакян, поранений і знаходиться в лікарні. Едмона і Максима Іващука в лікарню привіз брат », – розповів Олег Грозь.

За інформацією правоохоронців, перестрілка здійснювалася з 1 автомата Калашникова та 2 пістолетів. Зараз встановлюються ще 3 людини, роль яких у даному конфлікті не ясна.

Крім того, Олег Грозь зазначив, 3 їх 4 представників однієї із сторін конфлікту (імовірно, нападники) – жителі Дніпра (1 з них – громадянин іншої країни), ще 1 людина – житель Донецького регіону. Відомо, що деякі із зазначених осіб раніше разом вже скоювали злочини.

На даний момент відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства. Слідство розглядає тільки одну версію злочину – на економічному грунті.

Також в поліції звертаються до всіх, у кого є відеоматеріали події, передати інформацію в правоохоронні органи.

 

Відео очевидців події нижче.

 

Джерело: 34.ua