Австралійці поділяться досвідом сучасного протезування з реабілітологами Дніпра

26 Липня 2017 16:27

Реабілітологів Дніпропетровського протезного заводу два тижні будуть вчити сучасним підходам до протезування та реабілітації. Про це стало відомо під час зустрічі в облдержадміністрації перший заступник голови ОДА Олега Кужмана з Тимчасової повіреної у справах Посольства Австралії в Україні Джіні Хендерсон.

Про це повідомили в прес-службі дніпропетровської ОДА.

 

«Протезування і подальша реабілітація людей, що залишилися без кінцівок, – актуальна для нас тема. Адже область з самого початку бойових дій на Сході приймає поранених бійців. Ми прагнемо зробити все необхідне для соціальної адаптації цих людей. Вдячні Австралії за підтримку », – зазначив Олег Кужман.

Новітнім підходам до протезування і ранньої реабілітації фахівців Дніпропетровського протезного заводу навчають зарубіжні колеги. Канадці допомогли налагодити випуск сучасних протезів. Австралійці вчать правильно їх використовувати. Вони також нагадують, як психологічно підтримати пацієнтів під час реабілітації.

Виготовлені в Дніпрі протези будуть використовувати учасники InvictusGames (Ігор Нескорених), які відбудуться восени. Вперше на таких змаганнях Україну представлять 12 бійців, які отримали травми під час військових дій.