До кінця року капітально відремонтують педіатрію дитячої лікарні Дніпра

31 Липня 2017 17:15

Капітальний ремонт педіатричного відділення дніпровського Центру матері та дитини ім. Руднєва повинні завершити до кінця року. Як зазначив голова ОДА Валентин Резниченко, будівля, якому понад 60 років, вже розширили і перепланували.

«За останні два роки оновили вже більше 60 медустанов по області, в цьому році взялися ще більш ніж за 30. Один з наймасштабніших проектів – капітальна реконструкція педіатричного відділення дніпровської дитячої лікарні», – розповів Валентин Резниченко.

В палатах розширеного і перепланованого відділення діти зможуть перебувати разом з батьками, кожна кімната також має окремий санвузол.

Будівельні роботи виконані вже на 70%. Зараз відділення облаштовують всередині.

«Використовуємо нову концепцію оздоблення приміщень … Тут буде шість кольорів плюс вставки з дитячими малюнками», – розповів підрядник Роман Іванов.

Поруч з педіатричним «з нуля» будують хірургічний корпус. На шести поверхах будуть приймальне відділення, травмпункт, рентген і томографічний кабінети, палати, операційний блок. Ці роботи планується завершити в 2018 році.

«Ми розробили дизайн-проект, за яким зсередини обидва корпусу не будуть схожі на лікарні, які будувалися раніше. Це буде щось на зразок комфортного готелю, де зможуть перебувати мами з дітьми », – пояснив радник голови ДнепрОГА Юрій Голік.

Після завершення будівельних робіт лікарня отримає сучасне обладнання.

«Наше завдання – створити умови, щоб маленьких пацієнтів не треба було везти до Києва чи за кордон – отримати якісну медичну допомогу вони могли у нас. Раніше наші гості з Києва називали цю будівлю «неонатальним ГУЛАГом». Тепер зробимо так, що нам заздритимуть не тільки кияни, а й закордонні колеги », – поділився головний лікар Центру Ігор Македонський.

Реконструкцію та будівництво об’єктів проводять за рахунок державного та обласного бюджетів.