На Дніпропетровщині будують «розумний» садок

2 Серпня 2017 11:53

На Дніпропетровщині розпочалося будівництво трьох дитячих садків єврозразка. У селищі Обухівка, зокрема, зводять унікальний для України садок на 115 місць. Як повідомив голова ОДА Валентин Резниченко, установу будують за шведським проектом.

«Позбутися від черг в дитсадки плануємо за 2-3 найближчі роки. Реконструюємо існуючі дошкільні установи, будуємо «з нуля» нові. В цьому році ми почали будівництво трьох сучасних садочків, кожен на 115 місць. На черзі – ще один. Крім того, зараз проектуємо ще 10 дошкільних установ », – розповів Валентин Резниченко.

Вперше за роки незалежності України нові садки в Дніпропетровській області будують не тільки в великих містах, а й в селищах, де дошкільних установ взагалі ніколи не було.

«Все садки будуємо по нетиповим проектам. Це так звані розумні будинки – з сонячними батареями, теплою підлогою, альтернативними котельнями. Для нас важливо, щоб вони були сучасними і енергоефективними. Діти повинні виховуватися в комфортних умовах », – зазначив радник голови ДнепрОГА Юрій Голік.

Один з таких SMART садків зводять в Обухівці, де дошкільного закладу ніколи не було.

Садок у Обухівці планують відкрити восени 2018 го.