Як захистити себе в умовах аномальної спеки 

3 Серпня 2017 16:32

В Україні сьогодні очікується пік аномального тепла, встановленого кілька днів тому. У зв’язку з цим гігієністи-вчені та практики розповіли, як ослабити несприятливий вплив високої температури на організм.

Про це повідомляє повідомляє прес-служба Державної служби захисту прав споживачів.

Вчені рекомендують встановлювати на вікнах сонцезахисні засоби, такі як жалюзі, завіси білого кольору, фіксувати плівку або тоноване скло, яке відображатиме сонячні промені; використовуйте мобільні та стаціонарні кондиціонери, і навіть звичайні електричні вентилятори. Слід пам’ятати, що різниця між температурою приміщення з кондиціонером і температурою на вулиці не повинна перевищувати 10 градусів.

У приміщеннях необхідно проводити вологі очищення, оскільки воно зволожить повітря і знижує температуру. Антимоскітні сітки на вікнах також рекомендується періодично змочувати, щоб зменшити проникнення гарячого повітря в кімнату.

Провітрювати краще вночі, вранці чи увечері. В інших випадках вікна та вікна повинні бути закриті.

Одяг має добре пропускати в повітря, бути світлим, просторим і, бажано, світлими , а взуття – відкритим. Щоб захистити очі, використовуйте козирки та окуляри від сонця. Дівчатам рекомендують не носити в жару прикраси.

Людям, що страждають хронічними захворюваннями, особливо серцево-судинною системою, людей похилого віку та дітей, рекомендується обмежувати фізичну активність і не залишатися на сонці.

На вулиці потрібно носити головні убори, пити багато води та їсти багато рідкої їжі, особливо коли ви не можете відмовитися залишатися на відкритому повітрі. Дитина повинна випивати до двох літрів води (але не холодної!) протягом дня, а також спати не менше 10,5 годин протягом дня.

Фахівці рекомендують їсти багато фруктів і овочів. У ці дні суворо заборонено пити алкоголь та палити.

Власники автомобілів без кондиціонерів повинні мінімізувати їх використання, особливо з 12:00 до 17:00. Не залишайте дітей, немічних людей , тварин у ​​автомобілі без кондиціонера.

Періодично, особливо після повернення з вулиці, ви повинні використовувати душ. Під час відпочинку на пляжі рекомендується бути в тіні в головних уборах. Найкраще вийти на пляж вранці або ввечері. Якщо ви вирушили на пляж з дітьми, то їх купання потрібно  закінчити не пізніше 10: 00-10: 30, а друге купання вдень,  з 16:00 до 19:00.

Культурні масові заходи для дітей можуть проводитися після 18:00 на свіжому повітрі або в залах із широким доступом до свіжого повітря. При проведенні масових заходів, перерви повинні проводитися кожні 30 хвилин. Що стосується спортивних ігор та змагань, то необхідно провести їх до 10:00 або після 16:00.