Відкритий лист Прем’єр – міністру України від криворізьких пенсіонерів

9 Серпня 2017 16:44

Пенсіонери Криворізького району Дніпропетровської області звернулися з відкритим листом до Прем’єр – міністра  України Володимира Гройсмана.

Пенсіонери, яких у районі немало, збентежені тим, що влада підвищила податок на нерухомість, який необхідно   сплатити до 1 вересня цього року. Люди не знайшли іншого виходу, як звернутися з відкритим листом до очільника українського уряду.

– Сьогодні, – говориться у листі, –  нас запрошують у сільську раду, податкову інспекцію, щоб зареєструвати свою нерухомість та отримати рахунок щодо податку на будинок та підсобні приміщення – сарай, підвал, гараж…  Нарахування немалі – від 250 до 500 гривень. Заплатити податок вимагають  до 01.09.2017 року.

«Ми звертаємось до Вас з питанням – за що ми повинні платити цей податок? Це наші будинки, які збудували чи придбали наші батьки, чи ми. Ці будинки підключені до газу, водопостачання, електрики за власні кошти господаря, приміщення ремонтуються за кошти сім’ї. Сьогодні за використання газу, електроенергії, води ми платимо по захмарним тарифам. Так за що цей податок?   Знаєте, у нас складається враження, що ви всі, хто керує державою, кожен ранок просипаєтесь і на ум приходить перша думка – що ще здерти з людей, щоб поповнити державний бюджет та щось ще приховати ? Пробачте, у нас уже закінчується терпіння, бо ви постійно порушуєте Конституцію, Закони України і ніхто навіть не вибачається перед людьми.»

У відкритому листі також привертається увага до того, що діти війни не отримують доплати до пенсії, попри існуючий Закон та рішення судів. Працюючим пенсіонерам не перераховують пенсії, як того вимагає Закон, чорнобильці вимушені тільки  через нескінчені суди  добиватись пенсії, гарантованої Законами України, а виплати інвалідам мають такий розмір, що на ці кошти можна проіснувати тільки тиждень. З пенсій інвалідів 3–ої групи,  які змушені працювати, щоб вижити, щомісячно крадуть по 250 – 350 грн. Одноосібникам, які працюють на власній землі, збільшили податок втричі, фермерам нарахували податок в десять разів більше,  ніж в минулому році.

«Такі приклади можна наводити нескінченно. Нас хвилює думка – що ще завтра ви придумаєте панове? І ми сміємося, коли у владі кричать: «вау!», бо у нас вже профіцит бюджету! Та навіть ми в селі розуміємо, що гривня вже знецінилась по саме нікуди, тому і не кошти вливають в казну,  а папірці.  А не подумали б ви всі, як  наповнювати бюджет за рахунок  зростання економіки, розвитку  інноваційних технологій, створення нових підприємств, підтримки українських фермерів,  а не за рахунок нескінченого підняття тарифів,  штрафами, пенями, а ще  від емісії гривні.»

Яковішина С.Я., Моїсеєнко Т.І., Куропятник Н.П., Кіряхно В.Т., Фурт Т.Г.,    Полежаєва О.Г., Паважнюк О.О.  і ще 30  осіб.

Пенсіонери Криворізького  району  Дніпропетровської області сподіваються, що їх почують. Люди також чекають на підтримку від всіх, хто має пенсійне посвідчення. Адже, на їх думку, необхідно звільнити людей, що знаходяться на соціальному забезпеченні держави, від необгрунтованих виплат.

Віра Касьянова.