На Дніпропетровщині археологи знайшли скелет скіфської дівчини

10 Серпня 2017 18:21

У Дніпропетровській області на території Покровського комбінату археологи знайшли могилу молодої дівчини-скіфкі. Передбачається, що вона була амазонкою і загинула в бою.

Про це повідомили в прес-службі Української асоціації виробників феросплавів.

Повідомляється, що на території Покровського комбінату велися розкопки курганів древніх скіфів датовані 4 століттям до нашої ери. В останні дні перебування археологів в Покрові їм вдалося зробити сенсаційну знахідку: під час розкопок була виявлена ​​могила, в якій знаходилися останки молодої дівчини.

«Могила виявилася не розграбованої. За словами керівника експедиції, кандидата історичних наук Сергія Поліна, дівчина є свого роду амазонкою і, швидше за все, загинула в бою. На руках і шиї дівчини було виявлено прикраси: браслет і намисто. Поруч з нею в похованні знаходилася чаша, невелика амфора і сагайдак зі стрілами. Неподалік від скелета дівчата лежали останки коня », – йдеться в повідомленні.

Також в прес-службі повідомили, що недавно в цих курганах археологи відкопали античну амфору, ліпний горщик, невеликі золоті і глиняні прикраси, бронзові наконечники від стріл і останки скіфів: як чоловіків, так і жінок і дітей.