Наталія Вишнякова: «Перукар – це, насамперед, людина, яка вміє змінювати настрій»

28 Серпня 2017 08:30

Коли Наталія закінчувала Дніпропетровську СШ № 98, батьки бачили її у майбутньому науковцем та вже вибирали для неї вищий навчальний заклад . Адже старша сестра була «золотою медалісткою», тож і Наталя повинна була відповідати цьому рівню. Та дівчина здивувала всіх своїм рішенням: буде перукарем і ніхто та ніщо не вплине на її вибір. Вона не уявляла іншої професії для себе і вже тоді робила зачіски та стрижки подругам та рідним. Зараз з посмішкою згадує, як мама, навіть, декілька днів не розмовляла з донькою та не поїхала підтримати її під час вступу до колишнього ПТУ№27, де можна було отримати цю спеціальність.
Сьогодні Наталія Сергіївна Вишнякова – одна з найкращих дніпровських перукарів та майстер виробничого навчання з професії «Перукар» «Дніпропетровського центру професійно – технічної освіти туристичного сервісу».

Наталія Вишнякова розповідає про свою улюблену роботу та запрошує на навчання до Центру:
– Індустрія краси невпинно розвивається. І професії фахівців, які працюють у цій сфері, завжди були затребуваними та цінувалися клієнтами. Адже, як кажуть в народі, додати краси зовнішньому вигляду людині можуть два майстри: один з них кравець, другий перукар. А у Дніпрі, де кожна жінка хоче бути красивою, привабливою та неперевершеною навіть у будень, майстри індустрії краси, особливо затребувані.
Різноманіття салонів краси у нашому місті вражає. Та знайти хорошого майстра-перукаря, не так просто.
У нашому Центрі навчають нових спеціалістів перукарської справи та надають різноманітні послуги. Зокрема, стрижка, манікюр, тощо. Просторі приміщення, чистота та охайність приваблюють зайти всередину та стати клієнтом цього Центру.

Професія перукаря зараз на піку моди, вона дуже популярна і актуальна. Можу сказати, що нині багато людей проходять перекваліфікацію. Міняють професію люди з вищою освітою, бо не отримують того морального задоволення від своїх попередніх професій і, відповідно, не мають матеріальної віддачі. Перукарська справа – нелегкий труд. Треба працювати над собою, постійно вчитися і розвиватися, аби стати справжнім професіоналом та бути лідером.
Перукар повинен мати такі риси, як толерантність, динамічність, витривалість, наполегливість, терпіння, бути творчим, пунктуальним, відповідальним, позитивним.
У нашому навчально-практичному Центрі акцентуємо увагу на практичні навички, готуємо майстрів до роботи. Також учні тут проходять практику. На наших учнів є попит у Дніпровських салонах.
Основну увагу під час підготовки фахівців приділяють етиці, психології, поведінці, спілкуванню, гігієні та чистоті майстра. Тут обов’язково привчають майстра до дезінфекції інструмента, це – перше правило учнів.
У нашому Центрі постійно викладачі-майстри проходять курси підвищення кваліфікації. А для учнів влаштовують семінари, майстер-класи, запрошують провідних фахівців
Нині здобути професію перукаря пропонують у різних закладах. Та обрати навчальний заклад теж треба вміти.
Перше – вивчіть історію закладу. Дізнайтеся про їх учнів, досягнення, роботу і обов’язково, де вони працюють після закінчення навчання. Друге правило: обов’язково дізнайтеся, який документ заклад видає після закінчення навчання. Не менш важливим є терміни навчання. Наприклад, швидко опанувати цю професію нереально. Навіть після навчання треба постійно працювати над собою. Адже перукар – це, насамперед, людина, яка вміє змінювати настрій.
«Дніпропетровський центр професійно – технічної освіти туристичного сервісу» постійно працює над впровадженням нових виробничих технологій, забезпечує професійну підготовку учнів. Креативність та інновації – ефективний інструмент по впровадженню нових виробничих технологій.
Ми постійно оновлюємо навчально-матеріальну базу. Гарантуємо сучасний підхід до навчання, високу фахову підготовку. Наші випускники забезпечуються робочими місцями завдяки тісній співпраці з роботодавцями.
Учні Центру беруть активну участь у міжнародних та всеукраїнських виставках, різноманітних районних та обласних конкурсах, фестивалях, таких як «Снігова королева», «Дзеркало моди». Завжди показуємо своє вміння під час таких заходів, як «День міста» та «Місто професій».

У «Дніпропетровському центрі професійно – технічної освіти туристичного сервісу» триває вступна кампанія.
Центр запрошує отримати професії :
– Перукар. Манікюрник. Педикюрник
( на базі 9 класів(бюджет)
– Перукар (Перукар-модельєр)
( на базі 11 класів(за рахунок фізичних осіб)

Адреса центру:
м. Дніпропетровськ, вул. Байкальська, 7.
Телефон приймальної комісії: 785 – 92 – 78

Віра Касьянова.