Свято селища гуляли, і гостей пригощали

27 Вересня 2017 16:55

Вже зовсім скоро Покров буде святкувати День міста. За доброю традицією, напередодні цієї знаменної дати свої Дні народження відзначають селища, з яких свого часу і починалася історія міста. Стартувала ця святкова естафета 23 вересня на Чортомлику. Депутат Покровської міської ради від ВО “Батьківщина” Сергій Захарченко теж взяв участь у заході і привітав земляків.

День селища тут завжди відзначають народними гуляннями під відкритим небом. Але, в цей раз погода внесла свої корективи – проливний дощ змусив жителів і гостей переміститися в клуб «Мрія». Приміщення ледь змогло вмістити всіх бажаючих. Втім, ці незначні незручності не зіпсували святковий настрій. Самі мешканці Чортомлика охарактеризували ситуацію просто – «в тісноті, та не в образі». Для них це свято – чудова нагода зібратися всім селищем, поспілкуватися, людей подивитися і себе показати.

Різноманітністю талантів вражала виставка творів народних майстрів селища. А господині з кожної вулиці намагалися здивувати присутніх своїми кулінарними шедеврами.

Тим часом в залі стартувала розважальна програма для дітей. Маленькі мешканці Чортомлика із задоволенням брали участь в танцювальних конкурсах і заробляли призи.

Своїми виступами селище і всіх його жителів зі святом вітали виконавці та творчі колективи міста. Для вдячних глядачів співали Анастасія Бойко-Костіна, Аристарх Черенков, Богдана Копитова, Вікторія Мамонова, вокальний ансамбль «Доремікс», танцювала пара Аристарха Черенкова і Мілани Бабич. Віртуозною грою на акордеоні порадував Віталій Амірханов. А гумористичні номери у виконанні Катерини Башмакова, Уляни Петропольской, Данила Руднєва та Каріни Михно покращували і без того чудовий настрій присутніх.

Звичайно ж, не обійшлося в цей святковий день без нагород. Грамоти, подяки та подарунки отримали квартальні, громадські активісти, народні майстри, старожили селища і люди, які відзначають в ці дні свої ювілеї. А для справжніх майстрів кулінарного мистецтва був організований конкурс «Майстер-шеф по-Чортомлицька».

Члени журі спробували кращі страви місцевих господинь, і визначили, на якій вулиці готують найсмачніше. Отже, третє місце зайняли кулінари вулиці Осипенко, друге – вулиці Молодогвардійській, а перше – вулиці Аграрної. Було дуже смачно. А закінчився День Чортомлика святковим застіллям в теплій атмосфері.