Міністр з питань житлово – комунального господарства України (2007 – 2010рр.) Олексій Кучеренко відвідав Дніпропетровщину

5 Жовтня 2017 23:46

Міністр з питань житлово – комунального господарства України (2007 – 2010р.), радник голови ВО «Батьківщина» Олексій Кучеренко 3 – 4 жовтня перебував на Дніпропетровщині.

3 жовтня Олексій Кучеренко побував у Нікополі та Кам’янському. В обох містах він провів зустрічі з представниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, громадськими активістами, які переймаються проблемами житлово – комунальної сфери.

У Нікополі візиту Олексія Кучеренка чекали з особливим інтересом. Адже саме у цьому місті не так давно повністю відмовилися від централізованої системи теплопостачання. А тепер зіштовхнулися з новою проблемою – зростанням споживання газу та електроенергії. З цього приводу Олексій Кучеренко зауважив, що такі серйозні проекти мають узгоджуватися тільки на загальнодержавному рівні і мають бути глибоко і всебічно прорахованими.  

        

Під час спілкування з жителями Дніпропетровщини Олексій Кучеренко особливу увагу приділив темам необґрунтованого підвищення тарифів на споживання газу, субсидій, на які в Державному бюджеті України на 2018 рік закладено 55 млрд. гривень, тоді як на енергозбереження – всього – навсього 400 тис. грн..

Як голова Спілки власників житла України Олексій Кучеренко приділив особливу увагу проблемам Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

«Поки що не всі люди усвідомили, що в результаті приватизації ми отримали не тільки квартири, але й стали співвласниками будинків. Це наше майно і нам необхідно навчитися управляти ним. На жаль, поки що у людей немає підтримки від держави і самим їм не справитися зі своїми будинками. Необхідна державна програма модернізації житлового фонду», – наголосив Олексій Кучеренко у своєму виступі перед представниками місцевої громади Кам’янського.

Насиченою була програма перебування Олексія Кучеренка і в Дніпрі 4 жовтня. Цього дня він зустрівся з представниками місцевої громади, провів прес-конференцію для засобів масової інформації, взяв участь у популярних телепрограмах місцевого телебачення.