У П’ятихатському районі відзначили День захисника України

13 Жовтня 2017 22:47

День Святої Покрови Пресвятої Богородиці віддавна шанувався військовими, які вважають її своєї берегинею. Символічно, що саме 14 жовтня ми вшановуємо українських захисників, які під покровом небесної Святої ціною власного життя та здоров’я виборюють державну цілісність та мир на рідній землі.

На Дніпропетровщині відбулися святкові заходи з нагоди свята. Зокрема, вітали героїв і у П’ятихатському районі. Депутат Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Гілал Ісаєв взяв участь у вшануванні героїв.

Представники районної та міської влади спільно з військовими, які відстоювали українську державність у зоні АТО, волонтерами та громадськістю поклали квіти до фотогалереї пам’яті на місцевій Алеї Слави. Хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих українських військовиків.

Продовжилися заходи з нагоди Дня захисника України урочистим зібранням  у П»ятихатському районному Будинку Культури.

У своїх побажаннях  українським військовим та рідній державі  присутні висловлювались за мирне небо над Україною, цілісність та єдність нашого народу, мужність та силу духу її кращих синів, які стали на захист своєї землі.

Приєднуючись до побажань, Гілал Ісаєв вручив найкращим військовослужбовцям подяки та цінні подарунки.

  • Вітаю всіх захисників України зі святом! Нехай Господь береже нашу державу, вас, ваші родини та наших людей, – сказав депутат, вітаючи присутніх.

День Захисника України – свято, яке увібрало в себе багаті і славні традиції, уособлює мужність і героїзм визволителів рідної землі на всіх етапах її історії. Ми вдячні вам за мирне небо, за можливість жити, працювати, навчатись. Ви є творцями славної бойової історії України, кожним своїм днем ви вписуєте в сторінки історії найкращі приклади самопожертви, служіння, вірності своїй Батьківщині. Ваші життя, ваша героїчна боротьба  сьогодні   є прикладом для наслідування не тільки для українців, а й для багатьох народів,  що найвищою цінністю мають волю та незалежність.

Бажаю Вам миру, здоров’я і довголіття, бадьорості духу та родинної злагоди, радості і добра!

Віра Касьянова.