Ще один крок до розбудови якісного життя та спільної великої перемоги

20 Жовтня 2017 00:03

Відкриття довгоочікуваного водогону стало радісною подією для всіх жителів села Зелена Балка.

Участь у заході взяли радник голови обласної ради, голова правління федерації організації роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сєргєєв, депутат обласної ради від ВО «Батьківщина»  Дмитро Зубрій, голова Новолатівської сільської ради Олександр Зубрій, заступник голови районної ради Євген Ситниченко, староста Зеленої Балки Ілона Павлюк, громада села.

Радник голови обласної ради Віктор Сєргєєв привітав жителів села зі справжнім святом – відкриттям водогону: «Я дуже радий за вашу громаду, тому що ви є сильні, згуртовані та дружні. Завдяки вашій наполегливості ми спільно завершили найважливіший для вас проект – відкриття підвідного водогону. Я пишаюся тим, що ви зрозуміли – разом ми сила і коли працювати спільно з владою, можна вирішити багато проблем. Я сподіваюся, що ви не зупинитеся на цьому і продовжите те, що розпочали – вирішувати проблеми свого села спільно й незабаром ми будемо святкувати відкриття розвідного водоводу, а в кожній хаті з крана потече вода».

Сільський голова Олександр Зубрій у своєму виступі подякував керівництву області за такий значущий проект для жителів села – нарешті вода потрапила в село. Він також проінформував присутніх, що в 2017 році з місцевого бюджету Новолатівської громади було виділено 213111 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту водопроводу в Зеленій Балці. «В наступному році ми плануємо завершити роботи по забезпеченню водою кожного жителя села, а після цього займемося ремонтом доріг», – запевнив сільський голова.

Після урочистого вручення гостям запашного короваю, до присутніх звернулася староста села Ілона Павлюк, яка щиро подякувала від імені жителів громади за будівництво водогону.

І ось настає хвилююча мить – до перетинання символічної стрічки та урочистого відкриття водогону запросили почесних гостей. Стрічку перерізано, перший кухлик прозорої питної води наповнив сільський голова Олександр Зубрій, а за ним виявилося чимало бажаючих власноруч доторкнутися до струменя води.

А далі – щирі слова вдячності від місцевих жителів:

Геннадій Іванович Панченко, с. Зелена Балка:

Я народився й виріс у цьому селі, бачив різних керівників. Цей проект з водою вже тривав не перший рік, знаю, що будівництво підвідного водоводу було ініційовано головою облдержадміністрації В.В. Резніченком та його командою, і щоб якнайскоріше завершити розпочате, в цю роботу активно включився наш голова Олександр Зубрій. Результат перед вами – вода в селі. Приємно спостерігати, як на очах село розвивається, у нас молода громада й не треба чекати, що за рік у нас з’являться торгівельні комплекси, побудуються висотки. Всьому свій час. Позитивні зрушення ми вже бачимо, в цьому році відремонтували шкільну їдальню, замінено вікна в спортзалі, ремонтуються дороги. Хіба це може не радувати жителів Зеленої Балки? Може є й невдоволені, але пригадайте, як було раніше, і подумайте, що ви особисто зробили, щоб село стало кращим. Деякі господарі біля себе бур’ян не викосять, зате на когось пальцем показують. Особисто я гордий за свій вибір. Олександр Зубрій – наша людина, він не ділить громаду на своїх та чужих.

Наталя Василівна Михайлова, Тетяна Миколаївна Якімова, с. Зелена Балка:

– Нарешті ми з водою, чекали довго і навіть не зовсім вірили, що до цього дня доживемо. Колись у селі була вода, розвалився так би мовити Союз, а разом з ним все почало тільки йти на спад. Коли об’єднувалися в громаду, то й не розуміли до кінця, чи це на краще. Проте минав час і обіцянки, що давав Олександр Зубрій, який тоді ще був кандидатом, зараз втілюються у життя. Сьогодні вже питна вода дійшла до села, наступний крок, який ми чекаємо від нього, – це будівництво розвідного водоводу по селу. Ми впевнені, що з цим він теж не забариться. Дякуємо йому за турботу про нас, простих людей.

Алла Валентинівна Панченко, с. Зелена Балка:

– Що й говорити, життя налагоджується. Я не чекала всього й відразу, та коли почула, що незабаром село буде з водою, по-справжньому зраділа. А ще як сьогодні почула у виступі нашого голови О.О. Зубрія, що заплановано в наступному році передбачити кошти на розвідний водовід по селу, то аж в долоні поплескала. Це ж яке щастя. А то ХХІ століття, а ми й досі з підвізною водою.

Я працюю вчителем, і, на жаль, з температурним режимом у нашій школі кепсько, застаріле газове обладнання, самі розумієте. В цьому році ми частково переходимо на пелетне опалення, тепер спортзал, їдальня й корпус, де навчається початкова школа, буде опалюватися по-новому, сподіваємося, відчуємо переваги сучасних технологій. І всі ці зміни на краще стали можливими після об’єднання територіальної громади. З мудрим керівником не страшно й експериментувати. Можуть бути й помилки, але головне вірити в свою справу і йти разом до поставленої мети.

Окремі слова подяки висловлюю на адресу депутата обласної ради Дмитра Зубрія. З якими б проблемами до нього не звернулися, він завжди допоможе їх вирішити. Коли треба, й хворим не відмовить, і соціальні проекти підтримує, а нещодавно допоміг придбати сучасні реактиви для хімічного кабінету. Відтепер і наші учні можуть проводити досліди та повноцінно вивчати таку складну та цікаву науку як хімія.

Гарний настрій присутнім забезпечили аматорські колективи Новолатівської громади, веселі пісні та запальні танці ще довго лунали, село святкує…

 

Вікторія СІНЧЕВСЬКА