Жовтоводському Дитячому будинку сімейного типу родини Чуб – 11 років

9 листопадаа 2017 11:30

11 років тому, 10 листопада 2006 року, рішенням виконавчого комітету Жовтоводської міської ради №553 у місті Жовті Води було створено дитячий будинок сімейного типу на базі родини Людмили Чуб.

Привітати матір – виховательку з річницею створення ДБСТ завітали гості: депутат Дніпропетровської обласної ради Гілал Ісаєв, міський голова Жовтих Вод Володимир Абрамов, голова жовтоводської міської організації ВО «Батьківщина» Наталія Белінська, директор ЦСССДМ Людмила Скиба,  представники соціальних служб міста.

За роки існування дитячого будинку сімейного типу родини Чуб тут знайшли свою сім’ю 19 дітей. Ця родина є першою в місті Жовті Води, яка заснувала дитячий будинок сімейного типу, підтримала  політику держави щодо сімейних форм виховання для дітей, які втратили сім’ю.

Бути матір’ю – справа нелегка, а бути матір’ю – вихователькою для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – це ще й велика відповідальність, яку Людмила Едвардівна гідно несе протягом 11 років.

За ініціативи Гілала Ісаєва Людмила Чуб  отримала відзнаку голови Дніпропетровської обласної ради  –  пам’ятний знак ” 85 років Дніпропетровської області ”  –  за любов до дітей, за турботу, за мужність, сміливість, за жіночність. Гілал Ісаєв вручив жінці цю відзнаку.

Із вітальним словом та найщирішими побажаннями з нагоди свята звернувся до родини міський голова Володимир Абрамов, який запевнив, що міська влада і надалі всіляко підтримуватиме та допомагатиме сім’ї Людмили Чуб.

На сьогодні у ДБСТ проживає шестеро дітей – вихованців, яким Людмила Едвардівна віддає свою любов, тепло та ласку. Мати – вихователька турбується не лише про утримання дітей та забезпечення їх усім необхідним.

Велика увага, в їхньому теплому, сімейному колі, надається навчанню, отриманню професійної освіти, підготовці до дорослого життя. Діти отримують навички ведення домашнього господарства. Родина є творчою: тут малюють, співають, займаються рукоділлям. Діти беруть активну участь у громадському житті школи. Нещодавно Олександра, одна із вихованок родини, перемогла на фестивалі «Мама + Я» у номінації вокал.

Людмила Чуб піклується про майбутнє дітей. Кожен вихованець – випускник школи, залежно від здібностей, продовжує навчання. Четверо дітей вступили до вишів, п’ятеро –  отримують освіту в середніх навчальних закладах, 11 – закінчили середні спеціальні заклади та отримали професію.

Всі вони знайшли своє місце в житті, завдяки зусиллям своєї нової мами. На сьогодні 11 вихованців створили свої власні сім’ї та виховують 10 дітей, яких Людмила Едвардівна вважає своїми онуками.

  • Шановна Людмило Едвардівно, вітаємо Вас та ваших розумних, талановитих, люблячих діточок, – сказав Гілал Ісаєв, вітаючи родину, – Ви вчите їх бути добрими, дружними, дбайливими, виховуєте в них кращі людські якості, підтримуєте і допомагаєте, створюєте сприятливі умови для розвитку особистості дитини.

Дякуючи Вам, діти потрапляють в атмосферу любові і уваги,  загартовують характер, вірять у мрію і свої сили.

Ваші знання та вміння, відповідальне ставлення до свого покликання, постійне самовдосконалення, терпіння і безкорисливе добро є прикладом та хорошим стартом у краще життя для  дітей, які потребують турботливого догляду і соціального захисту.

Нехай очі кожного вашого вихованця іскряться радістю, адже немає більшого щастя, ніж посмішка дитини.Бажаю вам здоров’я, усмішок, успіхів, сімейного затишку.

– Для нас було приємною несподіванкою свято, яке нам влаштувала міська влада до Дня народження нашої родини ДБСТ, – говорить Людмила Чуб, – Ми раді були зустріти поважних гостей. Дякуємо, у нас, дійсно, було свято! Море квітів, подарунків, солодощів. Лунала музика, спів, танці.

Діти підготували маленький концерт, який продовжився до самого вечора. Приємно, що нас знають, пам’ ятають, турбуються. Це дає нові сили. Бо це наша загальна праця. Тому хочеться сказати словами Людмили Скиби: “Чужих дітей не буває!»

Віра Касьянова