Акція: селфі з музейними експонатами

17 Січня 2018 17:10

Сьогодні у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького відзначають Міжнародний день музейних Селфі. Зазвичай фотографуватися в музеях заборонено, але тільки не в цей день. Всі бажаючі мають змогу відвідати музей і зробити пам’ятні фото. Селфі можливо зробити на тлі будь-якого експоната. Головне – не користуватися спалахом, тому що він шкодить.

Слід зазначити, що селфі найпопулярніший вид фотографії серед молоді, особливо у студентів. Тому для музею ця акція – це ще один із способів залучення молоді до відвідування. Студенти та зацікавлена молодь мають можливість подивитися на експонати з іншого ракурсу і долучиться до історії, – розповіла деталі флешмобу завідувачка науково-просвітницького відділу історичного музею Олександра Мурадова.

Флешмоб «Музейна Селфі» проходить в Дніпрі вже в четвертий раз. Це міжнародна практика, заснована в Лондоні.

Також, сьогодні у гостей музею є можливість взяти участь в конкурсі. Зроблене Селфі викласти в с соціальний мережу з хештегом # Selfi-DNIM. Переможець, який набере найбільшу кількість лайків, отримає приємний сюрприз від адміністрації – безкоштовне запрошення на акцію “Ніч в музеї”.

Відзначимо, що в цьому році відвідувачам дозволено не тільки робити нескінченну кількість Селфі, але і піднятися на один з експонатів – трактор 30-х років виробництва Харківського тракторного заводу.