Удосконалення адмінпослуг: нові правила прописки

24 Січня 2018 18:38

Як стало відомо, фахівцями Офісу реформи адміністративних послуг представлений законопроект, що дозволяє замінити прописку на реєстрацію за декларативним принципом або на базі демографічного реєстру.

Розробники вбачають, що надання адміністративної послуги реєстрації людини за місцем мешкання в електронному вигляді значно спростить процедуру та час для громадян.  Але це не виключає змогу звернутись особисто до ЦНАПів та теж за незначний час (40 хвилин) отримати послугу з реєстрації за місцем мешкання.

Зазначено, що після онлайн-реєстрації власник житла отримає повідомлення про проведення реєстрації іншої особи і має право безкоштовно оскаржити проведений процес. А також відзначається, що за зловживання декларативним принципом будуть накладатися великі штрафи.

Безумовно однією з переваг впровадження нової системи буде проведення реєстрації на базі демографічного реєстру.

Єдина система реєстрації надасть можливість обміну даними між різними державними органами і звільнить громадян від необхідності отримання та подання нескінченної кількості довідок про реєстрацію місця проживання, склад сім’ї і кількість зареєстрованих.